Showmodel uitverkoop >>

Houten pergola

Wat is een houten pergola?

Wat is een pergola van hout? Een pergola in je tuin is een simpele houten constructie die bestaat uit palen met horizontale balken, zogenaamde liggers, die op gelijke afstand van elkaar zijn geplaatst.  Er ontstaat een soort overkapping maar dan zonder dak. Een pergola is uitermate geschikt om bijvoorbeeld klimplanten te laten groeien en zo een heerlijke plek creëert om onder te zitten. Lekker uit de hete zon op een warme zomerdag. Kortom een pergola in je tuin is heel veelzijdig en mooi.

Een pergola in je tuin

Een houten pergola is een grote toevoeging in je tuin. Uw tuin krijgt meer diepte en wordt daarom interessanter en  spannender. De houten constructie geeft een landelijk gevoel en is bijvoorbeeld ideaal om klimplanten tegen te laten groeien. Je maakt zo heel simpel een schaduwplek. We geven een aantal voorbeelden wat je allemaal kunt met een pergola in je tuin.

pergola geimpr. over breedte tuin

Pergola op maat:
Maak een pergola over de breedte van je tuin. Op deze manier lijkt je tuin breder. De klimplanten die je laat groeien maken je tuin helemaal af.

pergola grote doorloop

Pergola doorloop:
Een mooi doorloop onder de pergola, begroeid met klimplanten is dit een heel landerlijk sfeertje.

pergola met druiventrossen

Pergola met druiven:
Denk ook eens aan een mooie druivenplant. Alle druiven trossen hangen mooi onder het dak van je pergola.

pergola overkapping

Pergola overkapping:
Laat deze pergola overkapping met planten begroeien en je creëert een heerlijk plek om te vertoeven.

Pergola overkapping

Een pergola is een overkapping maar dan zonder dak en alle andere poespas. Je hebt dus veel minder materialen nodig dan voor een volledige overkapping. Een pergola als overkapping is dus veel makkelijker zelf op te bouwen. Dit bespaart een heleboel extra kosten waardoor je sneller een houten pergola in je tuin kunt plaatsen. We hebben een uitgebreid assortiment palen en alle andere materialen om een pergola te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Douglas palen en liggers geschaafd of ruw in verschillende afmetingen
  • Geïmpregneerd grenen palen en liggers in verschillende afmetingen
  • Paalverbinders zwart om de hoeken mooi af te werken
  • Paalhouders vlak of met punt om de palen op te plaatsen

Kant en klaar bouwpakket voor een pergola als overkapping

We hebben een mooi kant- en klaar bouwpakket in ons assortiment van een pergola als overkapping. Uitermate geschikt voor onze schaduwdoeken. Deze heeft een afmeting van B300xL500cm en is gemaakt van Red class Wood met stoere staanders van 14x14cm. Dit bouwpakket wordt inclusief montagehandleiding geleverd en is dus heel makkelijk zelf te plaatsen. 

Voordelen voor een pergola van hout in je tuin

Pergola met schaduwdoek

Een pergola met schaduwdoek is een fijne aanvulling in je tuin. Schaduwdoek zorgt voor de benodigde schaduw op een zonnige warme zomerdag. Schaduwdoek is gemakkelijk aan te brengen onder je pergola en heeft als extra voordeel dat je deze kan inschuiven wanneer je wilt. Als er geen zon is of je wilt juist van het zonnetje genieten kun je het doek open en dicht schuiven wanneer je maat wilt. We hebben mooie schaduwdoeken compleet met toebehoren die je open en dicht kunt schuiven door middel van een roedegarnituur van aluminium. We hebben 3 verschillende kleuren in de afmeting B300xL500cm.

pergola schuifzeil onder overkapping

Beige schaduwdoek als dak voor je overkapping

pergola met schuifzeil aan huis

Zilvergrijs schaduwdoek onder je pergola aan huis

schuifzeil tussen palen

Zilvergrijs schaduwdoek een frame van tussen palen

Nog meer ideeën voor een pergola

Een houten pergola is heel veelzijdig, je kunt heel veel ideeën bedenken waar je een pergola voor kunt maken. Bijvoorbeeld:

  • Ontwerp je eigen pergola! Exact zoals je deze wilt hebben. We hebben verschillende houtsoorten en afmetingen waarmee je een eigen ontwerp kunt maken. Helemaal afgestemd op jouw tuin.  Plaats deze voor je schutting en laat meer tuinplanten in jouw tuin groeien.
  • Heb je een oude houten tuintafel die je eigenlijk weg wilt gooien? Maak er een pergola aan vast en je creëert een mooie plek om lekker te tafelen met vrienden en familie. Hang er wat eetbare planten aan of laat ze groeien tegen de pergola. Ook met verlichting kun je een pergola sfeervoller maken. Er zijn heel veel lichtsnoeren voor buiten die je om een pergola kunt hangen. Mogelijkheden genoeg om een pergola in je tuin te verwerken.

Wil je hulp bij het uitrekenen van de materialen, geen probleem! Wij rekenen graag alles voor je uit. Je krijgt altijd vrijblijvend en kosteloos een offerte van ons.

Schommel pergola

Nog een heel leuk idee wat je met een pergola in je tuin allemaal kan doen is een pergola met schommel maken. Het hoeft niet moeilijk te zijn, een beetje handige Doe-het-Zelver kan een pergola met schommel zelf maken. We leggen je uit hoe je dit kan doen. Dit is slechts een voorbeeld, je kunt je bedenken dat er talloze mogelijkheden zijn om een schommel pergola te maken.

Meer weten over een pergola op maat?

Heb je een idee voor een pergola in je tuin en wil je weten welk materiaal geschikt is en hoeveel je nodig hebt? Of wil je ideeën opdoen voor een pergola van hout? Kom dan even langs in onze showtuin. We kunnen je helpen met ideeën op te doen voor jouw tuin . We kunnen je alle adviezen geven en je krijgt altijd vrijblijvend en kosteloos een offerte voor jouw pergola.

Een pergola laten plaatsen

Wil jij je pergola laten plaatsen omdat je daar zelf niet aan toe komt of omdat je het zelf niet kan? Uiteraard is dit ook mogelijk, wij plaatsen ook pergola’s. Laat ons weten voor welke pergola je kiest en je krijgt vrijblijvend en kosteloos een offerte van ons.

De woonplaatsen waar wij een pergola plaatsen

Wij zijn een bedrijf dat regionaal werkt. Dit betekend dat wij het plaatsen van een pergola kunnen verzorgen in o.a. de volgende woonplaatsen. Staat jouw woonplaats er niet bij, neem dan even contact met ons op en je hoort gelijk of het mogelijk is om in jouw woonplaats een pergola te plaatsen.

Winkelwagen
Scroll naar boven