Hout Beton Schutting

Waarom kiezen voor hout beton schutting?

Hout beton schutting zijn uitermate geschikt om een tuin of erf mee af te scheiden. De hout beton schutting is verreweg de meest populaire schutting van deze tijd. De hout beton schutting bestaat uit – zoals de naam als zegt – een houten schuttingdeel met betonnen palen en een betonnen plaat onder het schuttingdeel. Door deze combinatie van materialen is deze schutting erg stevig en duurzaam en gaat dus jarenlang mee. Hout beton schutting is dus niet voor niets dus een veelgemaakte keuze bij Tuinhoutspecialist A3 Martens te Heerle, vlakbij Roosendaal.

Wat is een hout beton schutting?

Een hout beton schutting kun je zien als een houten schutting die is voorzien van betonnen palen en betonnen onderplaten. De houten schuttingdelen rusten als het ware op de betonnen onderplaten. De houten schuttingdelen worden met speciaal beslag aan de betonnen palen gemonteerd. De betonnen onderplaten vallen in sponningen die in de betonnen palen zijn gemaakt. Hierdoor krijg je een zeer degelijke afscheiding in je tuin.

Het voordeel van een hout beton schutting is dat de grond die onder de schutting ligt niet in aanraking komt het de houten schuttingdelen. De tuinschermen rusten immers op de betonnen platen, waardoor het houten tuinscherm de grond niet raakt en deze dus nooit nat zal worden van de grond eronder. De houten tuinschermen zullen hierdoor niet snel gaan rotten. De natuurlijke uitstraling van het hout in combinatie met de duurzaamheid van het beton zorgen ervoor dat de hout beton schutting een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding heeft. De combinatie van deze materialen zorgt er tevens voor dat de hout beton schutting vrijwel onderhoudsvrij is.

schutting douglas met antraciet betonpalen en platen
schutting nieuwbouw grenen met antraciet beton
schutting in hoek met tuinscherm casablanca
schutting grenen met afbouwscherm en betonpalen

Verschillende soorten hout beton schutting

Bij Tuinhoutspecialist A3 Martens bieden wij verschillende soorten houten schuttingen aan, die perfect te combineren zijn met de betonnen palen en betonnen platen. Alles voor uw ideale hout beton schutting. Het belangrijkste verschillen zijn de houtsoorten die gekozen kunnen worden voor de tuinschermen en de kleur en eventueel motief van de betonnen palen en platen.  Bij A3 Martens hebben we de volgende houtsoorten als mogelijkheid voor de tuinschermen:

 • Geïmpregneerd grenen hout
 • Onbehandeld Douglas hout
 • Red class Wood
 • Zwart gespoten hout
 • Hardhout

De keuze die u maakt voor de houtsoort van het tuinscherm hangt af van uw smaak. welke houtsoort vind je mooi. Ook heeft je keuze invloed op de duurzaamheid van de tuinschermen of uw keuze is afhankelijk van welke andere houtsoorten al in uw tuin aanwezig zijn voor bijvoorbeeld een overkapping.

Om uw schutting helemaal naar wens samen te stellen kunt u ook kiezen uit verschillende kleuren beton. Voor de betonnen palen kunt u kiezen uit wit/grijs of antraciet. Allebei de kleuren passen heel goed bij iedere houtsoort. Het is uw smaak die bepaald welke kleur beton u mooi vind. Ook hebben wij gecoate betonpalen in ons assortiment. Uiteraard zijn de betonnen platen ook in deze kleuren verkrijgbaar. 

Montage van de hout beton schutting

De montage van uw hout beton schutting is eenvoudig zelf te voltooien. Het is echter aan te raden om dit met minimaal 2 personen te doen. Het gewicht van de betonnen palen en platen is niet niks en u wilt geen ongelukken als er iets zou omvallen. Het is dus verstandig om dit werk met meer hulp uit te voeren. Voor het monteren van uw schutting heeft u de volgende items nodig:

 • Houten schuttingdelen in de houtsoort die u heeft gekozen.
 • Betonnen palen in wit/grijs of antraciet
 • Betonnen platen in dezelfde kleur
 • Set L-beslag RVS om de tuinschermen te monteren tussen de betonnen palen
 • Eventueel kant en klare betonmortel om de betonnen palen extra stevig te plaatsen.
 • Een afdeklat op uw houten tuinschermen in dezelfde houtsoort als uw tuinscherm

Heeft u geen tijd of zin om uw tuinschutting zelf te gaan plaatsen? Dat is natuurlijk geen probleem, A3 Martens heeft jarenlang ervaring met het plaatsen van hout beton schutting in de regio West Brabant en Zeeland. Met de nodige ervaring en het juiste gereedschap is het voor onze monteurs een koud kunstje om uw schutting professioneel in uw tuin te plaatsen. Vraag gerust naar meer informatie over het plaatsen van hout beton schutting. U krijgt altijd vrijblijvend en kosteloos een offerte van ons. Indien u niet zeker bent van de afmeting van uw schutting hebben wij ook een inmeetservice, vraag naar de mogelijkheden hiervoor.

schutting bij nieuwbouw grenen
schutting douglas met antraciet beton in een hoek
schutting nieuwbouw grenen met antraciet beton
schutting douglas met antraciet beton in een hoek

Direct uw schutting samenstellen

Tuinscherm 21-planks
RVS Geschroefd 180×180
Geïmpregneerd grenen

Betonpaal 4-zijde glad
10x10x280cm
Antraciet

Betonplaat 2-zijde glad
24x184cm
Antraciet

Afdeklat de Luxe
180cm
Geïmpregneerd grenen

L-beslag voor betonpalen
RVS
Set voor 1 betonpaal

Wilt u meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden in hout beton schutting of wilt u de mogelijkheden kunnen zien. Kom vrijblijvend langs en bekijk een groot aantal mogelijkheden in onze showtuin in Heerle, tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Wij kunnen u van alle informatie voorzien zodat u een perfecte schutting voor uw tuin kunt kiezen. Tevens maken wij kosteloos en vrijblijvend een offerte voor u. De koffie staat klaat!

Winkelwagen
Scroll naar boven