Flex fence, Draaibare lamellen voor in de tuin

Wat is een Flex fence?

Flex fence is de laatste jaren erg populair geworden. U kunt met een flex fence uw eigen shutter scherm samenstellen. In een handomdraai draai je de lamellen open of dicht. Flex fence is erg populair voor het gebruik als schutting, maar kan ook als wand in een overkapping of zelfs als plafond gebruikt worden.  U kunt dus zelf regelen hoeveel privacy en schaduw u wilt. Verder kunt u ook zelf bepalen welke planken u erin wilt. Dit kunnen geïmpregneerde grenen planken zijn, maar ook bijvoorbeeld douglas of red class wood planken. De Flex fence rails zijn van roest vrij staal, dus hebben een lange levensduur. Nieuw is flex fence Zwart verzinkt, zeer mooi in combinatie met bijvoorbeeld douglas planken.

flex fence met hardhout
flex fence met hardhouten schutting
schutting hardhout bronckhorst met flex fence

Flex fence schutting

Verwerk de flex fence in een schutting, zoals hierboven: Hardhouten tuinschermen in combinatie met Antraciet betonpalen en betonplaten, vervolgens Flex fence ertussen verwerken met mooie hardhouten tuinplanken. Zo creëert u een speelse maar toch zeer luxe tuinafscheiding. Uiteraard zijn alle combinaties in houtsoorten mogelijk.

flex fence in overkapping

Flex fence in uw overkapping

Een andere toepassing voor Flex fence is deze verwerken in uw overkapping. De flex fence kan als wand in uw overkapping gemonteerd worden, zodat u meer schaduw kunt creëren wanneer u het nodig vindt. Eenvoudig en simpel de lamellen dicht draaien en u zit in de schaduw. De flex fence kan horizontaal gemonteerd worden, maar ook met verticale planken, zoals op de foto hiernaast. Flex fence is zeer functioneel en gemakkelijk te bedienen. 

Flex fence: het systeem om privacy en schaduw te creëren

flex fence overkapping zwart
flex fence overkapping close up
flex fence close up zwart
flex fence schutting grenen

Flex fence product informatie

Het zelfbouwsysteem van dit flexibele lamellen systeem bestaat uit een voorgemonteerde bovenrail en onderrail. Het Flex fence RVS zelfbouwpakket wordt exclusief hout geleverd. De flex fence rails is in 3 afmetingen verkrijgbaar: lengte 96cm – lengte 166cm en lengte 220cm. Deze kunnen naar wens ingekort worden. Je kan de Flex fence eenvoudig tussen houten palen of in een houten frame van regelwerk monteren. De houten lamellen zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren. Wanneer je de flex fence in een houten kader wilt plaatsen kun je het beste ribben van 45x70mm gebruiken. Het mooiste resultaat qua privacy en sluiting van de shutters heb je bij het gebruik van planken tussen de 14 en 18 mm dik en ongeveer 14 cm breed. Voor het monteren van de planken kunt u het beste onze schroeven van 16mm lengte gebruiken. Om doorbuiging van de planken te voorkomen adviseren wij om planken van maximaal 180cm lang te gebruiken.
Voor een raillengte van 96cm heb je 8 planken nodig, raillengte 166cm heb je 14 planken nodig en voor een  raillengte 220cm heb je 19 planken nodig.
Als u de flex fence uitpakt kan deze een beetje slap ogen. Dit is echter geen enkel probleem, want u kunt zelf bepalen hoe licht of zwaar de lamellen open en dicht gaan. U lost dit makkelijk op door de borgmoer in het U-profiel van de lamellen aan te draaien. Wanneer u deze strakker aandraait, zullen de dragers vaster gaan zitten. Gebruik hiervoor een waterpomptang en doe dit voordat u de lamellen monteert, want na montage kunt u hier niet meer bij.

Nieuw

Flex fence is nu ook verkrijgbaar in een zwarte rails. Met een zwarte rails geeft u de flex fence een exclusieve uitstraling in combinatie met bijvoorbeeld onbehandelde Douglas of Zwarte planken. 

flex fence rail zwart
flex fence rail zwart close up

Wat heb ik nodig?

Wat heeft u nodig om bijvoorbeeld een Flex fence schuttingdeel te maken van 180x180cm:

  • 1 Flex fence Zelfbouwpakket raillengte 166cm 
  • 14 planken in een houtsoort naar keuze afmeting 1.6×14.0x180cm
  • 4 ribben in een houtsoort naar keuze 4.5×7.0x180cm voor het houten kader

Hiermee maakt u 1 schuttingdeel van 180x180cm

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Flex fence? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze winkel met mooie showtuin. Wij kunnen u van alle informatie voorzien die u wilt hebben. Kosteloos en vrijblijvend een offerte voor u maken, zodat u precies weet wat het kost en welk materiaal nodig is.

Bel, mail of kom langs. Wij zitten voor u klaar!

Winkelwagen
Scroll naar boven