Blokhut of tuinhuis kiezen

Ontdek de perfecte blokhut of tuinhuis voor jouw tuin!

Wil je een blokhut of tuinhuis uitkiezen? Dan ben je hier aan het juise adres! Een prachtige blokhut of tuinhuis in je tuin, dat wil iedereen. Een blokhut biedt niet alleen extra opslagruimte, maar kan ook dienen als gezellige plek om te genieten met vrienden en familie.  Ontdek de veelzijdigheid van een tuinhuis in jouw tuin. Wij zullen je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw perfecte blokhut.

Hoe kies je een blokhut of tuinhuis?

Voordat je een keuze maakt, bedenk eerst wat jouw verwachtingen zijn van een nieuw tuinhuis? Wil je deze gebruiken als tuinkantoor of extra woonruimte of alleen als berging, een tuinhuis is heel veelzijdig. Het is een multifunctionele ruimte die je kunt toevoegen aan je tuin. Bovendien zijn er nog talloze andere voordelen te bedenken voor een blokhut in je tuin, zoals de mooie natuurlijke uitstraling van hout. Je brengt warmte en stijl in je tuin met onze blokhutten en tuinhuizen. 

Keuze uit verschillende soorten dak

Blokhutten en tuinhuizen zijn er in verschillende soorten dak, zoals lessenaarsdak, plat dak of zadeldak. Allemaal hebben ze hun eigen karakter en uitstraling. Een platdak of lessenaarsdak heeft een wat modernere stijl, terwijl een zadeldak juist een landelijk gevoel geeft in je tuin. Verder zijn er nog blokhutten met een vijfhoekig dak of ander speciaal dak. Deze blokhutten hebben een hele eigen stijl wat zeer sfeervol is. 

De blokhut laten plaatsen of bouw je hem zelf?

Bij het kiezen van je ideale blokhut is het ook belangrijk om te bedenken of je deze zelf wilt gaan plaatsen of wil je dit overlaten aan onze vakman? Als Doe-het-Zelver kun je prima zelf een blokhut in elkaar zetten. Elke blokhut en tuinhuis wordt inclusief al het benodigde bevestigingsmateriaal en volledige montagehandleiding geleverd, waardoor het monteren van je blokhut een vrij eenvoudige klus wordt. Je bespaard een heleboel op de kosten als je geen vakman in moet huren.

Start met een stevige fundering

Een stevige fundering is essentieel voor een stabiele blokhut. Je moet een stevige fundering hebben om te voorkomen dat je blokhut wegzakt met als gevolg dat er kieren en spleten in de blokhut komen. Een solide fundering zorgt er ook voor dat je tuinhuis beter bestand is tegen weersomstandgheden en verlengt dus de levensduur van je blokhut of tuinhuis.

Er zijn verschillende soorten fundering die geschikt zijn, maar de meest gebruikte is een bestrating van tegels. Heb je een zwaardere en grote blokhut is het wellicht verstandiger om te kijken naar een betonnenvloer. Een blokhut wordt vervolgens op zogenaamde funderingsbalken, ook wel afwateringsbalken, geplaatst. Deze afwateringsbalken worden op de bestrating gelegd en je tuinhuis kan opgebouwd worden. Het woord zegt het woord “afwateringsbalk” zegt al genoeg, deze balknen zorgen voor de afwatering van het regenwater waardoor de onderste laag van de blokhutwanden niet in het water blijven staan. Funderingsbalken zijn verkrijgbaar in geimpergneerd grenen. hardhout  of kunststof, wat uiteraard de duurzamere keuze is.

funderingsbalk geimpregneerd
Funderingsbalk geimpregneerd
funderingsbalk hardhout
Funderingsbalk hardhout
funderingsbalk kunststof
Funderingsbalk kunststof

Kies de juiste houtdikte

De juiste houtdikte kiezen voor een tuinhuis is nodig! Waar wil je de blokhut voor gebruiken? Wil je een berging voor je tuingereedschap of fietsen? Dan is een houtdikte van 19mm of 28mm voldoende, maar wil je echt een tuinkantoor maken met de mogelijkheid om deze te verwarmen. Of wil je misschien zelfs wel een gastenverblijf maken van je tuinhuis, zodat je familie en vrienden kunnen logeren? Dan wil je dit gastenverblijf ook kunnen isoleren en kun je beter voor een dikkere houtsoort kiezen, zoals 34mm of 40mm. Blokhutten zijn er in de diktes 19mm tot 70mm, dus voor elk doeleind is er een geschikt tuinhuis te vinden. Kijk voor meer informatie op onze pagina speciaal over: Hoe maak ik een kantoor van mijn tuinhuis?  en  Kun je een tuinhuis of blokhut gebruiken als gastenverblijf?

Luxe blokhutten met overkapping of luifel

Wil je meer uit je tuinhuis halen? Denk dan ook eens aan een blokhut met overkapping. Het gemak van een berging in je tuin, maar ook een heerlijke overkapping waar je onder kunt genieten met familie en vrienden. Deze comfortabele buitenruimte zorgt voor een extra dimensie waar je het hele jaar plezier van hebt. Blokhutten zijn ook verkrijgbaar met een luifel aan de voorzijde, een zogenaamde veranda. Dit geeft weer een heel andere sfeer in je tuin met vele voordelen. Een blokhut met luifel kun je goed gebruiken als extra woon- en werkruimte, speelruimte voor de kinderen of zelfs een gezellige lounge plek. Plaats een sfeervolle buitenbar onder de luifel om een glas wijn te drinken met je vrienden.

Dakbedekking voor blokhutten

Uiteraard wil je geen lekkage in je blokhut en is het van belang dat je de juiste dakbedekking kiest. Uit welke dakbedekking kun je allemaal kiezen?

Dakleer

Grijs dakleer is het meest voordelige en meest efficiënte product om als dakbedekking te gebruiken. Op onze site vind je rollen van 10 m2 en 6,5 m2 die met elkaar te combineren zijn, zodat je zo min mogelijk restafval hebt. 

Dakshingels

Dakshingels zijn lichte, bitumineuze dakleien. Ze zijn zeer geschikt voor het waterdicht afwerken van hellende daken, zoals een zadeldak van een blokhut of een tuinhuis. Dakshingels zijn erg populair onder de Doe-het-Zelvers omdat ze goedkoop zijn en makkelijk hanteerbaar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, rood of groen en worden in pakken van 3 vierkante meter verkocht. Kijk hier voor onze dakshingels.

EPDM folie 1.14mm

Voor een tuinhuis met plat dak adviseren we altijd om EPDM folie te gebruiken. Deze sterke rubber folie is speciaal ontwikkeld om op een plat dak te verlijmen. Rubberen EPDM folie heeft een dikte van 1.14mm en is vuurbestendig. Ideaal om te gebruiken op het platte dak van je tuinhuis. Door de speciale contactlijm voor EPDM folie die geleverd wordt in een spuitbus is het verlijmen ervan ook geen ingewikkelde klus. Kijk hier voor onze EPDM folie

Creëer jouw perfecte buitenruimte met onze blokhutten en tuinhuizen

Om je blokhut volledig naar jouw wensen en behoeften verder af te maken, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je een dakgoot toevoegen om regenwater efficient af te voeren of op te vangen in een regenton, ook nog eesn millieuvriendelijk. Wil je het tuinhuis als tuinkamer of tuinkantoor gebruiken? Je kunt ook waterleidingen en elektriciteit aanbrengen.  Een houten blokhutvloer is ook een mooie aanvulling om je ideale tuinhuis te maken. Deze vloeren kun je laten impregneren en afwerken met een mooie houten plint. Personaliseer je tuinhuis verder met mooie meubelen, planten en decoratie.

Jouw perfecte tuinhuis vinden

Vind jouw perfecte blokhut met onze tips. Maar kom je er toch niet helemaal uit of heb je nog vragen? Wij zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en advies te geven. Neem contact met ons op of kom gewoon langs. Onze showroom / showtuin bevind zich in Heerle, een dorp in Noord Brabant, tussen Roosenaal en bergen op Zoom. Er ligt een gratis catalogus voor je klaar met al onze modellen blokhutten en tuinhuizen.

gratis catalogus prieelen
Winkelwagen
Scroll naar boven