Hoe kies je een blokhut of tuinhuis

Bent u op zoek naar een blokhut of tuinhuis voor in uw tuin. Bij ons bent u aan het juiste adres! Wij kunnen u een groot assortiment blokhutten en tuinhuizen aanbieden in heel veel verschillende modellen. Deze variëren in uitstraling, houtdikte, afmeting, daksoort, ramen en deuren en natuurlijk in prijsklasse.

Een blokhut of tuinhuis voor iedereen

Voordat u op zoek gaat naar een geschikt model blokhut of tuinhuis moet u zich eerst afvragen wat u ermee wilt bereiken. Heeft extra bergruimte nodig of wellicht een tuinkantoor of loungeplek, zoals een blokhut met overkapping. Het is ook verstandig om aan de houtdikte te denken, blokhutten zijn verkrijgbaar in houtdikte’s van 19mm – 28mm – 34mm – 40mm – 58mm – 70mm. Genoeg keuze dus! Mocht u door de bomen het bos niet meer zien, vraag het ons.
Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Welk dak voor uw blokhut of tuinhuis?

Blokhutten onderscheiden zich ook van elkaar door de vorm van het dak. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. De uitstraling van de blokhut is bijvoorbeeld  afhankelijk van de vorm van het dak. Wilt u een landelijke uitstraling of is uw tuin strak en modern aangelegd en wilt u een moderne blokhut.

40x0766
40x0712
40X0886
43x6168 2B40x0897N 2B8x99220

Blokhutten met lessenaarsdak

Blokhut met lessenaarsdak hebben een dak dat schuin afloopt van voor naar achteren. De voorkant van de blokhut is dus hoger dan de achterkant. Voordeel hiervan is dat het regenwater naar achteren wegloopt. U heeft dus – over het algemeen – hier geen last meer van. Nadeel is dat de achterzijde van de blokhut lager is en u dus aan de binnenkant minder ruimte heeft aan de achterkant van de blokhut. Neem hier een kijkje op onze website voor alle mogelijkheden.

Blokhutten met plat dak

Blokhutten met een plat dak zijn wellicht de meest geschikte optie als u een moderne strakke uitstraling wilt. De keuze uit een blokhut met plat dak is groot. Ook zijn er verschillende modellen in blokhutten met een overkapping. Een nadeel van een blokhut met een plat dak is dat u niet veel keuze heeft uit dakbedekking. De enigste aanbevolen dakbedekking is EPDM folie. Neem hier een kijkje op onze website voor alle mogelijkheden of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

 

Blokhutten met zadeldak

Blokhutten met een zadeldak is de meest voorkomende blokhut. Deze blokhutten zijn verkrijgbaar is heel veel verschillende modellen en houtdiktes. Over het algemeen geven ze een landelijke uitstraling. De mogelijkheden van dakbedekking zijn bijvoorbeeld dakshingels in verschillende kleuren en uitvoeringen. Neem hier een kijkje op onze website voor alle mogelijkheden of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

 

Blokhutten met speciale daken

Dan zijn er nog de blokhutten met een speciaal dak, bijvoorbeeld hoekmodellen of 6-hoekige blokhutten. De hoekmodellen zijn ideaal als u een hoek van uw tuin volledig wilt benutten met opbergruimte of een gezellige zithoek. Deze blokhutten hebben een grote keuze uit dakbedekking. Neem hier een kijkje op onze website voor alle mogelijkheden of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

 
40x0760
40x0831
Blokhut Kukka 40.0889N
40x0891

Leveren van uw blokhut

Een blokhut wordt als bouwpakket bij u geleverd. Wij bezorgen de blokhut bij u thuis – op een vooraf afgesproken dag – met de vrachtauto. De chauffeur lost de blokhut met de kraan naast de vrachtauto. U moet dus voor voldoende mankracht zorgen om de losse onderdelen van de blokhut naar uw tuin te verplaatsen. 

Plaatsen van uw blokhut

Een blokhut kan het beste op een fundering bestaande uit tegels worden geplaatst. Op deze manier heeft u direct een mooie vloer in de blokhut.
Bij elke blokhut zit een volledige montage handleiding zodat u direct zelf aan de slag kan. Heeft u hier geen mogelijkheden voor of geen tijd of zin in het extra werk, dan kunnen wij dit volledig voor u verzorgen. Onze professionele montageploeg gaat voor u aan de slag, u heeft hier geen omkijken meer naar. Vraag naar de mogelijkheden hiervoor en wij maken vrijblijvend een mooie offerte voor u.

Veel informatie over het kiezen van een blokhut of tuinhuis

U heeft misschien heel veel informatie gekregen en u weet niet meer hoe nu verder te gaan met kiezen van uw blokhut. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel met mooie showtuin en wij helpen u persoonlijk verder!

Winkelwagen
Scroll naar boven