Showmodel uitverkoop >>

Overkapping met schuur

Ben je op zoek naar een overkapping met schuur dan zijn de mogelijkheden enorm. Je zult verbaasd zijn van alle keuzes die je kunt maken. We zullen proberen je op weg te helpen met onderstaande tips en we zullen de voor- en nadelen van een overkapping met schuur vertellen. Lees gauw verder!

Waarom een overkapping met schuur?

Het hele jaar door genieten in je tuin, dat is wat iedereen graag wil! Maar wat moet je kiezen? Er zijn nogal wat mogelijkheden voor een overkapping met schuur, zoals: een overkapping aan huis , houten overkapping met schuur of een douglas overkapping met schuur. Verder moet je nadenken over de keuze van het materiaal voor de wanden en natuurlijk de afmeting. Wil je veel bergruimte dan moet je een grotere schuur met een kleinere overkapping. Of juist veel ruimte onder de overkapping en een kleinere schuur? Een overkapping met schuur heeft voordelen maar ook nadelen. Om je keuze iets makkelijker te maken zullen we een aantal voordelen en nadelen noemen, zodat je een goede keuze kan gaan maken.

Voordelen:

Nadelen:

Waar ga je de overkapping met schuur voor gebruiken?

Wat vind je belangrijk als je een overkapping met schuur wilt aanschaffen? Wil je meer buitenruimte dan bergruimte? Kies dan voor een grote overkapping met een kleine berging. Vind je bergruimte belangrijk? Kies dan voor een grote schuur met een kleinere overkapping. Wil je de schuur als woonruimte gaan gebruiken? Kies dan bijvoorbeeld voor een ingang onder de overkapping. Met mooie grote dubbele deur onder de overkapping kun je de schuur bij de overkapping betrekken om bijvoorbeeld met familie lekker te ontbijten op een zomerse ochtend. 

Kies het formaat van de overkapping met schuur

Er zijn talloze mogelijkheden in formaten van overkappingen met schuur. Van klein tot heel groot!  Het formaat van de overkapping met schuur is uiteraard afhankelijk van een aantal dingen zoals: je budget, de ruimte die je in de tuin hebt en of je een vergunning nodig hebt. Als je deze punten weet kun je gerichter gaan zoeken naar een overkapping met schuur en zal je zoektocht makkelijker worden. Vind je geen formaat wat bij je past, ook maatwerk behoort tot onze mogelijkheden. Als je hier meer informatie over wilt weten, neem dan contact met ons op via de telefoon of mail en geef jouw specifieke wensen door. Je krijgt altijd vrijblijvend en kosteloos een offerte.

Kies de houtsoort die je wilt gebruiken

De houtsoort die je kiest voor de overkapping met schuur is bepalend voor bijvoorbeeld de uitstraling en levensduur van je overkapping. Er zijn een aantal mogelijkheden hierin: Geimpregneerd vuren, Douglas ruw of Douglas geschaafd. Elke houtsoort heeft zijn eigen kwaliteiten en uitstraling. Voor de wanden zijn er ook verschillende uitvoeringen mogelijk. Laat je informeren als je er zelf niet meer uitkomt. Wij hebben alle kennis in huis om je van goed advies te kunnen voorzien.

Zorg voor een goede fundering

Onderschat de fundering onder je overkapping met schuur niet! Dit is een belangrijk onderdeel van je overkapping met schuur. Een goede fundering zorgt er immers voor dat de overkapping met schuur goed blijft staan en niet scheef gebouwd wordt of gaat verzakken met alle problemen van dien. Plaats je staanders op betonpoeren. Dit verlengt niet alleen de levensduur van je palen maar zorgt ook voor een goede drukverdeling zodat de overkapping met schuur niet verzakt.

Welke vloer kies je in je overkapping?

Om een overkapping met schuur helemaal af te maken moet je uiteraard ook nadenken over de vloer. Natuurlijk kan het zo zijn dat je al een mooi stenen terras hebt liggen. Maar voor een luxe uitstraling kun je ook kiezen voor een houten vlonder onder je overkapping met schuur. Houten vlonderplanken geven het geheel een chic uiterlijk en een warm gevoel. Onder uw overkapping met schuur kun je kiezen voor geïmpregneerde, Douglas of hardhouten vlonderplanken. Deze zijn er in een antislip uitvoering of mooie dikke gladde planken. Neem een kijkje bij ons assortiment vlonderplanken om een keuze te kunnen maken.

Welke vlonderplanken zijn er allemaal?

vlonder hardhout bij water

Vlonderplanken met antislip zijn er in de volgende houtsoorten:

 • Geimpregneerd grenen
 • Douglas
 • Red class Wood
 • Hardhout
vlonder douglas gladde plank

Vlonderplanken met een gladde bovenkant zijn er in:

 • Geimpregneerd vuren
 • Douglas
 • Red class Wood
 • Hardhout

Alle soorten vlonderplanken zijn uiteraard allemaal geschaafde houtsoorten, zodat er geen splintering kan voorkomen. 

Aantal voorbeelden van overkapping met schuur

kapschuur bergen type 3 zwart

Douglas overkapping met schuur in kapschuur model gemaakt van geschaafd Douglas hout met zwarte zweeds rabatplanken voor de wanden

Red class wood overkapping met berging

Red class wood overkapping met schuur met een platdak in Red class Wood met glazen wanddelen en verticale wandprofielen in red clas wood

Hamar L type 7 zwart

Douglas overkapping met zadeldak van geschaafd douglas hout met zwarte zweeds rabatplanken en douglas hekwerk.

Welk materiaal ga je gebruiken?

Als laatste moet je nadenken over de materiaalkeuze voor je wanden. Wanden kun je dicht maken met verschillende soorten planken. Je hebt planken voor de wanden die horizontaal gemonteerd kunnen worden of planken die verticaal gemonteerd worden. Ze zijn er ook in verschillende houtsoorten en kleuren. Hieronder tonen we een aantal mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als je andere materialen wilt gebruiken. Indien mogelijk zullen we je uiteraard hierbij helpen.

Dubbel lip planken: geschikt voor horizontale en verticale montage.
Verkrijgbaar in:
* Red class Wood,
* Douglas
* Zwart geimpregneerd Douglas

Zweeds rabat plankengeschikt voor horizontale montage.
Verkrijgbaar in:
* Groen geimpregneerd Vuren
* Zwart gespoten Vuren
* Red class Wood
* Douglas 

Channelsidinggeschikt voor verticale montage
Verkrijgbaar in:
* Douglas
* Zwart gespoten Vuren

Triple profielgeschikt voor horizontale en verticale montage.
Verkrijgbaar in:
* Red class Wood
* Douglas
* Zwart gespoten Vuren
* Zwart geimpregneerd Douglas

Het plaatsen van een overkapping met schuur

Kan je een overkapping met schuur zelf plaatsen?

Een overkapping met schuur is voor de gemiddelde doe-het-zelver wel zelf te plaatsen. Zorg voor de juiste voorbereidingen zoals ondergrond en fundering. Alle overkappingen met schuur worden inclusief complete montagehandleiding en bevestigingsmateriaal geleverd.  Zorg dat je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt zodat je meteen kan beginnen als de overkapping met schuur bij je thuis wordt afgeleverd. Lees de montagehandleiding goed door voordat je begint, zodat je later tijdens de bouw niet voor problemen komt te staan. Volg de handleiding nauwkeurig stap voor stap. Je zult trots zijn op het eindresultaat!! 

Kunnen jullie de overkapping met schuur voor mij plaatsen?

Absoluut!  Wij hebben al jarenlang ervaring in het plaatsen van overkappingen met schuur. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten hiervan.

De belangrijkste tips nog even op een rijtje

Samenvattend nog even de belangrijkste tips voor je op een rijtje, zodat je een goede keuze kan maken voor een overkapping met schuur:

 • Het doel
 • Het budget
 • De afmeting
 • De houtsoort
 • De fundering
 • Ga je zelf plaatsen of wil je dat laten doen?

Nog meer voorbeelden

overkapping met schuur twello

Douglas overkapping met schuur van geschaafd douglas hout met Zweeds rabat planken in Douglas voor de wanden.

ocverkapping met schuur hamar

Douglas overkapping met aan twee kanten een schuur van geschaafd douglas hout met Zwarte Zweeds rabat planken.

overkapping met schuur oslo

Douglas overkapping met extra grote schuur van geschaafd douglas hout met zwarte Zweeds rabat planken voor de wanden.

kapschuur markelo

Douglas overkapping met schuur in kapschuur model van geschaafd douglas hout met Zweeds rabat planken zwart

Meer informatie

Heb je – na het lezen van dit artikel – nog steeds vragen?   Of wil je meer informatie wilt ontvangen? Kom gezellig langs in onze showroom, de koffie staat klaar en een gratis catalogus kun je krijgen. Wij zitten klaar om je te helpen in het maken van een keuze of vrijblijvend en kosteloos een offerte te maken.

Winkelwagen
Scroll naar boven