Showmodel uitverkoop >>

Waarom kiezen voor een luxe schutting met betonpalen

Als je het beton juist een mooi onderdeel vind in je luxe schutting met betonpalen dan zijn de betonplaten met een motief zeer aan te raden. Er zijn verschillende motieven, zoals het rotsmotief voor een robuuste maar luxe uitstraling. Ook het leisteen- en romeinsmotief zijn stoer en robuust. Wil je juist iets anders dan de uitstraling van steen kies dan voor het deens rabat- of zweeds rabatmotief. Deze motieven doen denken aan hout wat weer heel mooi combineert met een houten tuinscherm. De motiefplaten zijn verkrijgbaar in wit, antraciet of gecoat antraciet. Verder heeft een luxe schutting met betonpalen natuurlijk nog meer voordelen zoals:

 • Een luxe schutting met betonpalen heeft een lange levensduur
 • Op de lange termijn is een luxe schutting met betonpalen dus goedkoper dan houten palen
 • Een luxe schutting met betonpalen is er geen vervorming en blijft beter recht staan
 • Er zijn verschillende motieven en kleuren te krijgen
 • Voor iedere tuinstijl is er een luxe schutting met betonpalen te krijgen.

Het samenstellen van een luxe schutting met betonpalen

Je kunt de luxe schutting met betonpalen natuurlijk volledig zelf online samenstellen. Maar we kunnen ons voorstellen dat dit best lastig is. Zeker omdat er vaak ook een poort in de schutting geplaatst moet worden en er soms ook een hoogteverschil of passtuk nodig is. Hierbij kunnen we natuurlijk helpen, geheel kosteloos, kun je bij ons een offerte aanvragen of kunnen wij informeren over de mogelijkheden.

Voor een offerte aanvraag voor de schutting hebben wij een speciaal offerteformulier voor schuttingen.
Daarnaast kun je binnen onze openingstijden ook de showtuin bezoeken om de verschillen te bekijken en je te laten adviseren.

Wat heb je nodig voor een luxe schutting met betonpalen

Een complete luxe schutting met betonpalen bestaat uit een aantal losse onderdelen:

 • Betonpalen geschikt voor motiefplaten
 • Betonplaten in een motief naar keuze
 • Tuinschermen met een hoogte geschikt voor motiefplaten
 • Afdeklatten voor tuinschermen
 • Betonnen afdeklatten voor de motiefplaten
 • Bevestigingsmateriaal, L-beslag

Betonpalen voor een luxe schutting

Betonpalen voor de luxe schutting zijn verkrijgbaar in de lengte 280cm.  De sponning in de palen verschilt in lengte en zijn bedoeld voor een dubbele smalle motiefplaat (2x 26cm) of een dubbele brede motiefplaat (2x 36cm). De totale hoogte van de schutting is 200cm. Deze betonpalen zijn er in de kleuren: wit, antraciet of gecoat antraciet, zijn 4 zijden glad met vellingkant voor een luxe uitstraling.

Houten schermen voor een luxe schutting met betonpalen

Houten tuinschermen voor een luxe schutting zijn te krijgen in heel veel verschillende houtsoorten. Ook is er verschil in doorkijk, voor veel of weinig privacy. Deze tuinschermen hebben een hoogte van 150cm voor een dubbele smalle motiefplaat. Of de tuinschermen zijn 130cm hoog voor een dubbele brede motiefplaat. Als je het beton in je schutting juist mooi vind kun je dus kiezen voor een extra hoge beton rand met de dubbele brede motiefplaten (2x 36cm) Laat je door ons adviseren voor alle mogelijkheden, zodat je de juiste schutting kunt gaan kiezen.

Natuurlijke materialen combineren met betonpalen

Een luxe schutting met betonpalen kun je uiteraard ook combineren met zogenaamde draadschermen. Dit zijn gaasmatten omlijst met een houten kader. Je kunt hier bijvoorbeeld hedera tegen laten groeien om een mooie natuurlijk afscheiding te maken. Wissel bijvoorbeeld de tuinschermen af met een draadscherm. Draadschermen zijn er in verschillende afmetingen en houtsoorten. Je krijgt dan een mooie afwisselende schutting die in elke tuin past.

schutting hardhout rotsmotief beton

Luxe schutting met hardhouten tuinschermen en rotsmotief betonplaten antraciet

luxe schutting rotsmotief beton met grenen schermen en draadschermen

Luxe schutting met geïmpregneerde grenen tuinschermen en rotsmotief betonplaten afgewisseld met draadschermen

Een poort voor een luxe schutting met betonpalen

Voor een luxe schutting met betonpalen zijn er ook bijpassende poorten te krijgen, zodat het hout van je schutting past bij het hout van je poort. Onze poorten hebben een stalen frame waardoor ze zeer maatvast zijn en niet scheef gaan hangen. Poorten kunnen tussen de betonpalen in gemonteerd worden of aan de muur van je woning of berging. Poorten zijn verkrijgbaar in verschillende breedte maten.Van 90cm breed tot wel 150cm breed. Uiteraard met alle benodigde onderdelen zoals hang- en sluitwerk en het kozijn erom heen.

Welke poort moet ik kiezen voor deze schutting?

Poorten zijn er in verschillende houtsoorten en breedte maten. Kies voor dezelfde houtsoort als de rest van je schutting om een mooi geheel te krijgen. Een poort van 100cm breed is een prima poort om doorheen te lopen met boodschappentassen ofzo. Wil je er met een scooter of ander groter materiaal doorheen kunnen, kies dan voor een iets bredere poort. Als je de ruimte hebt natuurlijk. Een poort kan ook tussen 2 muren in gemonteerd worden, elke poort is op maat te maken. Je kunt er zelfs een dubbele poort van maken, zodat je auto of caravan ook veilig geparkeerd kan worden.

Hoe monteer je een poort?

Een poort met stalen frame kun je eigenlijk overal monteren. Hij kan tussen betonnen palen in gemonteerd worden of aan een muur. Alle poorten met stalen frame worden voorzien van een houten kozijn erom heen. Dit kozijn wordt bevestigd aan de betonnen palen of op de muur. Aan de stalen frame’s zitten ogen gelast en door middel van plaatduimen wordt de poort opgehangen aan het kozijn. Verder kun je natuurlijk in elke poort een cilinderslot monteren waardoor je tuin goed afgesloten wordt. Natuurlijk kunnen wij alle benodigde onderdelen aanbieden, vrijwel alles is op voorraad, zodat je meteen aan de slag kunt. 

Wil je de poort liever laten monteren? Dat is zeker mogelijk, informeer voor de mogelijkheden.

Voorbeelden van poorten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een poort in een luxe schutting met betonpalen. We geven je hieronder enkele voorbeelden. Staat jouw unieke situatie er niet bij, geen probleem! Voor elke schutting is er een poort te maken. Vraag naar alle mogelijkheden.

Luxe schutting met rotsmtiefplaten antraciet met hardhouten tuinschermen en bijpassende hardhouten tuinpoort

Kun je een luxe schutting met betonpalen zelf plaatsen?

Je kan ervoor kiezen om een luxe schutting met betonpalen zelf te plaatsen, maar het is wel een zwaar en nauwkeurig werk. De betonpalen zijn behoorlijk zwaar en ze moeten nauwkeurig geplaatst worden om een mooie schutting te kunnen plaatsen. Je wilt immers dat de schutting met betonpalen waterpas en recht staat. 

Waar moet je rekening mee houden?

Hieronder enkele tips om door te nemen voordat je begint met plaatsen van een schutting met betonpalen:

 • De buren: Ga je de schutting op de erfgrens plaatsen, overleg dan eerst met je buren
 • Vergunningen: Soms heb je een vergunning nodig, vraag dit voor de zekerheid na bij je gemeente
 • De basis / ondergrond: Zorg voor een ondergrond die waterpas is, als je tuin afloopt of je hebt hoogteverschil met je buren, moet je op een andere manier plaatsen
 • Duurzaamheid: Gebruik RVS bevestigingsmateriaal en schroeven om roest te voorkomen
 • Het weerbericht: Je kunt het best beginnen op een droge dag zonder al teveel wind. 

Wat heb ik nodig om deze schutting zelf te plaatsen?

Wanneer je een luxe schutting met betonpalen zelf gaat plaatsen heb je het volgende nodig:

 • Tuinschermen en eventueel afdeklatten voor je tuinschermen
 • Betonpalen en betonplaten
 • Schroeven en beslag
 • Grondboor
 • Waterpas
 • Touw
 • Hamer
 • Eventueel snelbeton om je palen extra te verankeren
 • Boormachine
 • Zaag om eventueel een passtuk op maat te kunnen zagen

Heb je beton nodig om de paal vast te zetten?

Je hoeft niet perse beton bij de betonpalen te doen. Een betonpaal wordt ongeveer 80cm diep in de grond geplaatst. Wil je deze extra verankeren kun je extra snelbeton erbij doen. Dit zorgt ervoor dat de schutting bij storm minder snel scheef zal waaien. Wil je echter ooit een keer de schutting veranderen zul je wel meer beton uit de grond moeten verwijderen omdat er extra snelbeton bij gedaan is. Dit betekend dus behoorlijk wat extra werk.

Waar moet ik op letten als ik zelf een luxe schutting met betonpalen ga plaatsen?

Een goede voorbereiding is het halve werk!  We raden je echt aan het plaatsen van de schutting goed voor te bereiden, anders kun je halverwege het plaatsen in de problemen komen en zou het risico bestaan dat je alles opnieuw moet doen.

 • Een van de belangrijkste dingen is het inmeten van de schutting zodat je niet teveel of juist te weinig materialen koopt.
 • Verder is het bepalen van de hoogte heel belangrijk.
  Als je betonpalen te diep in de grond zet verdwijnen de betonplaten ook in de grond. Als je betonpalen niet diep genoeg zet krijg je een opening onder de betonplaat. 

Kunnen jullie de schutting voor mij plaatsen?

Absoluut! Schutting plaatsen is onze dagelijkse bezigheid. Wij hebben een heleboel ervaring in het plaatsen van luxe schuttingen met betonpalen, zodat wij in iedere situatie de juiste schutting kunnen plaatsen. 

Wat zijn de kosten voor het laten plaatsen van een luxe schutting met betonpalen

Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard is het aantal strekkende meters het eerste uitgangspunt. Verder is het type schutting ook van belang voor de kosten. Schuttingen met een dubbele betonplaat onder het scherm zijn duurder om te plaatsen van een schutting met een enkele betonplaat. Vraag naar de kosten voor het plaatsen van uw schutting. Je krijgt altijd vrijblijvend en kosteloos een offerte van ons.

Wat heb je nodig om vrijblijvend te berekenen wat de schutting + plaatsing kost?

Wat willen we graag weten om een offerte voor je te kunnen maken? Vul ons offerte formulier zo volledig mogelijk in en je krijgt deze vrijblijvend en kosteloos op de mail.

Voorbeelden van luxe schuttingen met betonpalen

Hieronder slechts een aantal voorbeelden van een luxe schutting met betonpalen. Er is heel veel mogelijk en we kunnen helaas niet alle mogelijkheden hier laten zien, maar je krijgt wel een idee van alle mogelijkheden. Wil je een combinatie van materialen op de foto’s?  Neem dan contact met ons op en wij helpen je uiteraard verder!

RCW schutting met motief platen antraciet

Luxe schutting van Red class Wood tuinschermen met antraciet gecoate motief betonplaten

schutting grenen antraciet rotsmotief met bloempotten

Luxe schutting van grenen geïmpregneerde tuinschermen en rotsmotief betonplaten

schutting hardhout rotsmotief beton

Luxe schutting van hardhouten tuinschermen met rotsmotief betonplaten

Wil je nog meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, email of onderstaand contactformulier

Winkelwagen
Scroll naar boven