Houten vlonder in je tuin aanleggen

Een houten vlonder in je tuin aanleggen is een echte aanwinst. Je kunt op je vlonder een mooie loungeset of tuintafel met stoelen zetten om en gezellige plek te creëren voor een lekkere lunch of diner met familie en/of vrienden. Je hoeft niet moeilijk te doen met bestrating, dit is vaak veel ingewikkelder en duurder om aan te (laten) leggen. Belangrijk is – als je een houten vlonder wilt aanleggen – te bedenken hoe groot de vlonder moet worden. Je moet dus rekening houden met wat je erop wilt gaan zetten. En dan gaan we aan de slag!

KIES JE MATERIAAL VOOR VLONDER OM DE VLONDER AAN TE LEGGEN

We beginnen met de onderliggers. Wij adviseren om hardhouten onderliigers te gebruiken, hardhout heeft hoge duurzaamheid en gaat daarom jarenlang mee. Hiervoor hebben wij Hardhouten Palen Ruw 6x6cm in ons assortiment zitten.Vervolgens kies je het Worteldoek wat je nodig hebt tegen het onkruid en de Vlonderschroeven om de planken te kunnen vastzetten. Nu komt het leukste gedeelte, kies je vlonderplank uit. Er zijn vlonderplanken met een antislip ribbel aan de bovenzijde. Deze planken worden niet zo gauw glad als het regent. Leg je een vlonder bijvoorbeeld onder een overkapping of een afdak dan is een mooie extra brede plank ook een goede keuze. Alle vlonderplanken zijn uiteraard geschaafd om zo min mogelijk kans te krijgen op een splinter. Er zijn talloze mogelijkheden, voor ieder wat wils.

Bekijk hier al onze mogelijkheden in Vlonderplanken, antislip en geschaafde brede planken.

NU KUNNEN WE GAAN BEGINNEN MET HET AANLEGGEN VAN DE HOUTEN VLONDER

Stap 1 aanleggen houten vlonder

Zorg dat de ondergrond vlak en egaal is, leg de stoeptegels verdeeld weg met een maximale afstand van 50-60cm hart op hart. Zorg ervoor dat deze waterpas liggen met een kleine afloop voor het regenwater. U kunt deze met ophoogzand exact op hoogte leggen.

Stap 2 aanleggen houten vlonder

Leg het worteldoek over de stoeptegels, dit zorgt ervoor dat er geen onkruid tussendoor gaat groeien. Vervolgens legt u de onderliggers bovenop het worteldoek op de onderliggende stoeptegels.

Stap 3 aanleggen houten vlonder

U kunt nu de vlonderplanken op de onderliggers vastschroeven met Torx vlonderschroeven. Werk de kopse kanten eventueel af met een kantplank. Deze zaagt u mooi op maat uit een extra vlonderplank.

Stoeptegels leggen.pdf 1
UW VLONDER IS KLAAR VOOR GEBRUIK!

Wilt u meer informatie over het aanleggen van een vlonder of de materialen komen bekijken. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel met mooie showtuin. U bent van harte welkom!

Winkelwagen
Scroll naar boven