Showmodel uitverkoop >>

Goedkope schutting

Het kiezen van een goedkope schutting is vaak een evenwicht vinden tussen prijs en kwaliteit. Goedkope schuttingen kunnen een mooie oplossing zijn om je tuin toch degelijk en veilig te kunnen omheinen en nog wat budget over te houden voor de rest van de aankleding in je tuin.

Gaat jouw voorkeur naar een goedkope schutting?

Er kunnen veel redenen zijn om te kiezen voor een voordelige schutting. Een voordelige of goedkope schutting variant hoeft natuurlijk niet het “lelijke eendje” van de straat te zijn. Er zijn diverse goedkopere schuttingen te realiseren waarbij je toch een leuke schutting hebt staan waar je veel plezier van kunt hebben.

Wij hebben een breed assortiment aan schuttingen waardoor wij van mening zijn dat we voor vrijwel ieder budget wel een geschikte oplossing moeten kunnen vinden. 

Als je besluit om voor een goedkope schutting te gaan kiezen heeft dit als voordeel dat je meer geld overhoudt voor de rest van de tuin. Zodoende kun je toch je hele tuin inrichten zonder ergens concessies te moeten doen. De tuin wordt immers steeds meer een verlengstuk van je woonkamer en je wilt de tuin dus volledig ingericht hebben met bijvoorbeeld een gedeelte voor je terras en een berging.

Welk houtsoort is de voordeligste keuze voor een schutting?

De voordeligste keuze voor een goedkope schutting is geimpregneerd grenen hout

Grenen is een naaldhoutsoort waarbij het hout afkomstig is van de grove den. De naam van de boom vind je dus niet terug in de naam van de houtsoort. Vaak wordt grenenhout in één adem genoemd met vurenhout. Beide zijn erg populair en de meest gebruikte houtsoorten in Nederland. Grenen lijkt ook wel op vuren, maar is toch degelijk anders. De kleur is donkerder en grenenhout heeft meer noesten en kwasten in het hout. Veel mensen vinden dit mooi omdat het de natuurlijke uitstraling benadrukt. Grenen hout is ook voordeliger dan vuren hout. 

Ons grenen hout is geimpregneerd, maar wat betekend dat? 
Impregneren zorgt ervoor dat hout langdurig beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën. Het impregneren is nodig om het hout geschikt te maken voor buitengebruik. Na verloop van tijd zal geimpregneerd grenen mooi grijs verkleuren.

Op welke keuze kun je (veel) geld besparen bij de aankoop van een schutting?

Als je voor kant en klare tuinschermen kiest, kun je geld besparen om te kiezen voor geimpregneerd grenen hout. Dit is de voordeligste keuze. Als je nog meer geld wilt besparen kun je ook kiezen voor losse planken van geimpregneerd grenen hout en zelf een schutting maken. Ook voor de palen die je nodig hebt voor een schutting kun je kiezen voor geimpregneerd grenen hout. 

Waarop kun je beter niet besparen bij de aankoop van een schutting?

Je kunt op een heleboel dingen besparen bij aanschaf van een goedkope schutting, maar je kunt maar beter niet besparen op het bevestigingsmateriaal. Kies hiervoor het RVS bevestigingsmateriaal. Dit roest vrij stalen L-beslag gaat in ieder geval niet roesten, waardoor het minder snel kapot gaat en geen lelijke vlekken kan geven op het hout.

Zorg ervoor dat goedkoop geen duurkoop wordt!

Je kunt een hele goedkope schutting plaatsen met alle onderdelen van je schutting het goedkoopste van het goedkoopste maar hier zit wel een addertje onder het gras.  Goedkoop kan ook duurkoop zijn. Je verwacht toch dat je schutting een aantal jaren mooi blijft en netjes recht blijft staan. Als je op alles wilt besparen mogen je verwachtingen hier niet hoog liggen. Het hout kan gaan rotten of het bevestigingsmateriaal gaat roesten en gaat kapot. Bedenk dus goed wat je verwachtingen zijn voor een goedkope schutting.

Onze ultieme bespaartips voor een goedkope(re) schutting

Het is natuurlijk altijd fijn om nog wat geld over te houden na een grote aankoop, misschien wel voor de aankleding van de tuin of een overkapping. Maar soms is goedkoop wel echt duurkoop.. door onze jarenlange ervaring in de tuinbranche denken wij inmiddels wel te weten waar je wel op zou kunnen besparen en waar je beter niet op kunt besparen. 

 • Probeer de nieuwe schutting samen met de buren aan te kopen, dan kunnen jullie de kosten delen
 • Kijk of je de nieuwe schutting zelf kunt plaatsen, wellicht met de hulp van vrienden of familie
 • Achter een tuinhuis hoeft vaak geen schutting te worden geplaatst
 • is je schuttinghout nog prima maar leijk om te zien, geef het een likje beits, de schutting lijkt dan weer als nieuw
 • combineer houten delen met gaasmatten waar je hedera tegen laat groeien. Gaasmatten zijn een voordelige keuze. 
 • je houdt nog geld over voor de rest van je tuin

Kosten vergelijken

Hieronder vergelijken wij enkele materialen zodat jij een beter beeld krijgt bij welke materialen er beter bij jouw budget-vriendelijke schutting passen.

 • Houten palen zijn voordeliger dan betonpalen
 • 19 planks schermen zijn goedkoper dan 23 planks schermen.
 • Zelf schuttingdelen maken van losse planken is goedkope dan kant en klare schuttingen

Verschillende combinaties voor een goedkope schutting

Geïmpregneerd grenen hout is de voordeligste oplossing, wil je toch een iets betere duurzaamheid kun je kiezen voor Red class Wood of Douglas hout. In alle houtsoorten zijn palen, planken en tuinschermen verkrijgbaar om een volledige goedkope schutting te maken.

Hieronder een aantal voorbeelden van een goedkope schutting:

 • Houten palen met tuinschermen
 • Houten palen losse met planken ertegen geschroefd
 • Houten palen met gaasmatten waar je hedera of een andere klimplant tegen kunt laten groeien
 • Houten gleufpalen opgevuld met rabat profielplanken
schutting met houten palen en schermen

Schutting van houten palen en tuinschermen

schutting met houten palen afbouw

Schutting van houten palen met losse planken

schutting met houten gleufpalen en rabat

Schutting van houten gleufpalen met rabatdelen

Een goedkope schutting laten plaatsen

Wil jij je goedkope schutting laten plaatsen omdat je daar zelf niet aan toe komt of omdat je het zelf niet kan? Uiteraard is dit ook mogelijk, wij plaatsen ook goedkope schuttingen. Laat ons weten voor welke goedkope schutting je kiest en je krijgt vrijblijvend en kosteloos een offerte van ons.

De woonplaatsen waar wij een goedkope schutting plaatsen

Wij zijn een bedrijf dat regionaal werkt. Dit betekend dat wij het plaatsen van een schutting kunnen verzorgen in o.a. de volgende woonplaatsen. Staat jouw woonplaats er niet bij, neem dan even contact met ons op en je hoort gelijk of het mogelijk is om in jouw woonplaats een schutting te plaatsen.

Een vrijblijvende offerte voor een goedkope schutting

Geef je wensen door en je krijgt altijd vrijblijvend en kosteloos een offerte, neem contact met ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven