Picknicktafels

Het is niet dagelijks dat je je tuin opnieuw gaat inrichten. Daarom is het belangrijk dat je gaat kijken naar de verschillende mogelijkheden om tuinmeubelen, zoals een picknicktafel aan je tuin toe te voegen. Een picknicktafel is een van de tuinmeubelen die niet mag ontbreken in je tuin. Wat is er fijner dan op een warme zomerdag in je tuin aan een picknicktafel te kunnen eten? Een picknicktafel brengt veel gezelligheid met zich mee, je zit fijn bij elkaar waardoor je makkelijk contact maakt met de andere mensen aan een picknicktafel.

De vorm voor de picknicktafel

Picknicktafels zijn er in heel veel uitvoeringen. De “gewone” picknicktafel is rechthoekig met aan weerszijden een lange bank, deze zijn in verschillende afmetingen te krijgen, vanaf 4 tot wel 10 personen. Voor de kleine gezinnen, maar dus ook voor grote gezinnen en families.

 Picknicktafels zijn er ook in verschillende houtsoorten, zoals vuren of douglas. Aan de kinderen wordt ook gedacht. Speciale kinderpicknicktafels zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en afmetingen zodat ook de kinderen hun eigen plekje krijgen in de tuin.
Als u iets bijzonders in uw tuin wilt zijn er ook nog picknicktafels in een bijzondere vorm te krijgen, zoals een ronde picknicktafel of een picknicktafel met open instap zodat u makkelijk kan gaat zitten.

Ronde picknicktafel

Een ronde picknicktafel is een gezellige plek om samen te komen. Het ronde ontwerp bevordert inclusiviteit, waardoor iedereen gemakkelijk deel kan nemen aan het gesprek. Met voldoende ruimte voor lekkernijen en drankjes, is het de perfecte setting voor buiten lunchen, dineren en borrelen. 

Ronde picknicktafel met bankjes met makkelijke instap van geïmpregneerd vurenhout

6-persoons ronde picknicktafel van hardhout

Vierkante picknicktafel

De vierkante picknicktafel biedt veel ruimte voor het uitstallen van de maaltijd. Gezellig voor uitgebreide picknickmiddagen en maaltijden. De strakke lijnen en vierkante vormgeving passen in vele tuinen en hebben een moderne uitstraling. Bovendien maken de rechte hoeken het gemakkelijk om hem op vele plaatsen in de tuin te zetten.

Vierkante picknicktafel met bankjes van geïmpregneerd vurenhout

vierkante picknicktafel geschaafd vuren

Vierkante picknicktafel met bankjes van geschaafd vurenhout

Rechthoekige picknicktafel

De picknicktafel rechthoekig is de “standaard picnicktafel” en hiermee ook de meest verkochte picknicktafel. Deze picknicktafel heb je in verschillende afmetingen, afhankelijk van de ruimte in de tuin en het aantal personen.

Rechthoekige picknicktafel

Rechthoekige picknicktafel

Picknicktafel met rugleuning

Waarom een rugleuning aan je picknicktafel?

Bijna alle modellen picknicktafels kunnen worden uitgebreid met een losse rugleuning. De rugleuning geeft extra comfort, zodat je lekker lang kunt tafelen. Deze rugleuningen zijn gemaakt van stevig geïmpregneerd vurenhout en verkrijgbaar in de lengtes: 150cm, 180cm, 200cm en 230cm.

Ze zijn voorzien van een stalen frame en zorgen voor een comfortabele zithouding.

Door de meegeleverde schroeven en voorgeboorde gaten zijn deze rugleuningen eenvoudig aan de picknicktafel te bevestigen.

rugleuning picknicktafel

Aantal personen aan de picknicktafel

Voordat u een picknicktafel uitkiest moet u eerst bedenken met hoeveel personen u eraan wilt kunnen zitten. 
Kleine picknicktafel met een lengte van 120cm kunt u met 2-4 personen aan zitten, medium lengte 180cm is geschikt voor 6-8 personen en groot 240cm is zelfs geschikt voor 10-12 personen. Over het algemeen wordt dus 60-75cm per persoon aangehouden. Het is ook belangrijk rekening te houden met de plaats waar de picknicktafel komt te staan. Als u een ronde of vierkante tafel uitkiest zul je er ook omheen moeten kunnen lopen om makkelijk te kunnen gaan zitten. Een picknicktafel heeft dus genoeg ruimte nodig om de hapjes en drankjes op de tafel neer te kunnen zetten voor uw gasten

picknicktafel- hoeveel personen kunnen eraan zitten - tuinhoutspecialist a3martens
sleufpalen met douglas rabat
Winkelwagen
Scroll naar boven