Showmodel uitverkoop >>

Ik heb stormschade aan mijn schutting, wat nu?

Wat te doen bij stormschade?


Stevige storm komt steeds vaker voor in Nederland helaas. Dit kan behoorlijk wat problemen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een omgewaaide schutting of kapotte tuinmeubelen. Ook je blokhut of overkapping kan stormschade oplopen. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar daarom is het goed om te weten wat je verzekeraar vergoedt als bijvoorbeeld je schutting is omgewaaid.

stormschade schutting

Contact opnemen met de verzekering bij stormschade

De volledige opgelopen stormschade is niet altijd direct zichtbaar. Het is belangrijk dat de storm eerst gaat liggen voordat je gaat kijken wat de totale schade is. Dan is het belangrijk alle schade goed op te nemen. Kijk direct nadat het rustig is geworden in de tuin in hoeverre de schutting beschadigd is. Het is belangrijk dat je van alle schade duidelijke foto’s maakt. Hier zal de verzekeraar zeker om vragen. Het is uiteraard ook belangrijk dat je er voor zorgt dat er niet meer schade kan ontstaan. Wanneer de storm weer aanwakkerd moet dit niet tot nieuwe problemen leiden. Lees je verzekeringspolis goed na, daarin staat meestal al veel vermeld over wat de verkeraar doet en wanneer een aanhoudende wind als storm wordt beschouwd.

Bij welke windkracht spreek je van een echte storm?

Bij de meeste verzekeraars wordt een flinke windkracht pas als storm beschouwd. Je kunt dus niet bij elk briesje een schadeclaim bij de verzekeraar indienen. Alles vanaf windkracht 7 valt bij de verzekering onder stormschade. Is er schade ontstaan bij een mindere windkracht, dan zal dit helaas niet vergoed worden. De windkracht wordt door de verzekeraar bepaald door wat het KNMI heeft gemeld. Zorg er daarom voor dat je de datum en het tijdstip van de ontstane schade goed vastlegt. Dit kan al een verschil maken tussen wel of niet vergoeden van je schade.

Stormschade aan de schutting die je deelt met de buren

Schade door storm valt meestal onder je opstalverzekering. Heb je een schutting met stormschade die op de erfgrens met je buren staat? Dan zal de verzekering 50% van de kosten uitkeren. De andere 50% wordt vergoedt aan je buren. Het voordeel is wel dat je ook maar de helft van je eigen risico hoeft te betalen.

Vergoed de verzekering mijn kapotte schutting?

De verzekeraar kijkt naar een aantal zaken, zoals:

  • Type schutting: een duurzame hardhouten schutting wordt vaak volledig vergoed, terwijl bij een minder duurzame schutting wordt gelet op de dagwaarde. Ook wordt gekeken naar het onderhoud van je schutting. Is er achterstallig onderhoud wat de schade had kunnen voorkomen? Dan kan het zijn dat je verzekeraar niet volledig vergoed.
  • Herstellen of opnieuw plaatsen: in sommige gevallen kan je schutting nog hersteld worden, in andere gevallen moet deze helemaal op nieuw geplaatst worden. De vergoeding is afhankelijk van de staat van uw schutting na de storm en uiteraard ook van de voorwaarden van je verzekeraar. In sommige gevallen schakelt de verzekeraar een expert in die de schade komt opnemen. In sommige gevallen regelt de verzekering alles, je hoeft dan geen offerte aan te vragen voor de reparatie van je schutting.
  • Montagekosten: Bij de meeste verzekeraars worden ook de montagekosten voor het plaatsen van een nieuwe schutting vergoed. Ook het verwijderen en afvoeren van de omgewaaide, beschadigde schutting wordt in de meeste gevallen vergoed door je verzekering. Als je de neiuwe schutting door ons laat plaatsen, dan wordt meestal de gehele faktuur vergoed. Wilt u de schutting zelf gaan plaatsen? Dan wordt meestal een uurloon vergoed.
  • Eigen risico: Bij stormschade betaalt u vrijwel altijd een eigen risico. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van uw verzekeraar.

Uiteraard zijn alle vergoedingen afhankelijk van de verzekering die je hebt. Lees daarom altijd je polisvoorwaarden van je verzekering goed door. Per verzekeraar kunnen er verschillen zijn in de voorwaarden voor het uitkeren van een vergoeding bij stormschade.

Wij kunnen helpen bij het herstellen van de schutting

Heb je vragen over jouw situatie of wil je een offerte aanvragen voor het herstel van jouw schutting of het plaatsen van een nieuwe schutting? Neem dan gerust even contact met ons op. Of vul onderstaand stormschadeformulier in. Hier kun je gelijk een aantal foto’s toevoegen van je stormschade, zodat wij je beter verder kunnen helpen.

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen als je stormschade hebt aan bijvoorbeeld je blokhut of overkapping. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven