Showmodel uitverkoop >>

Rabatdelen: varianten en toepassingen

Rabatdelen zijn echt multifunctioneel in de tuin! Gebruik ze als zijwanden en achterwand voor een overkapping, bouw er een sterke schuur of berging mee, of maak er een mooie schutting van. Met rabatdelen kun je alle kanten op! De mogelijkheden zijn eindeloos.

schutting antraciet beton met douglas potdekselplanken
40x0893
overkapping red class wood 600cm breed achterwand en zijwand potdekselplanken
schutting antraciet beton met zwarte potdekselplanken

Rabatdelen: planken met mes en groef

Dankzij de mes en groef van rabatdelen passen de planken perfect in elkaar, waardoor je een mooie, dichte wand of schutting creëert. Er zijn verschillende varianten rabatdelen beschikbaar. Hieronder volgt een uitleg van de verkrijgbare varianten.

Ruim assortiment rabatdalen met verschillende profielen

Rabatdelen verschillen van elkaar in profiel, maar delen één gemeenschappelijke factor: ze zijn perfect voor schuttingen, overkappingen en bergingen.
Bestel bij ons rabatdelen in diverse houtsoorten en afmetingen.

Een populaire variant: Zweeds Rabat

overkapping rijssen met dichte achterwand en glaswand

Zweedse rabatdelen: veel gebruikt voor de schutting en overkapping

 

Zweeds rabatdelen hebben een potdekselprofiel, waarbij de planken over elkaar heen vallen. Dit geeft een mooi landelijke uitstraling die veel wordt toegepast in overkappingen en ook uitermate geschikt voor schuttingwerk.  Door de verschillende houtsoorten is er altijd een potdekselplank voor jouw project.

Rabatdelen voor de blokhut: blokhutprofiel planken

Blokhut rabatdelen hebben een mes en groef die in elkaar valt als u de planken opstapelt. Exact hetzelfde als een kant en klare blokhut. Blokhut rabatdelen hebben een dikte van 28mm en verkijgbaar in verschillende lengte’s en houtsoorten.

schutting gleufpalen antraciet met geimpregneerde rabatdelen

Nieuwe soorten rabatdelen: dubbel lip profiel

Tuinhoutspecialist A3 Martens kan u ook nieuwe soorten rabatdelen aanbieden. De rabatdelen worden ook wel dubbel lip profiel genoemd. Dit zijn planken dit in elkaar vallen. Ze zijn aan beide zijden voorzien van een uitsparing waardoor u ze volledig gesloten kunt plaatsen. Deze dubbel lip planken hebben nog een groot voordeel: u kunt deze zowel horizontaal als verticaal monteren in bijvoorbeeld een overkapping. Ze geven een heel moderne strakke uitstraling en zijn verkrijgbaar in Douglas – Red class Wood en Zwarte planken in verschillende lengtes.

Deens rabat: Triple profiel planken

Een hele mooie profielplank is triple profiel. Deze moderne profielplank is uitermate geschikt om te verwerken in uw overkapping. Ze geven een zeer moderne uitstraling en zijn ook verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en lengtes. Triple profiel planken bestaan uit 3 golven. De planken vallen over elkaar heen zodat het allemaal smalle planken lijken, echter eenmaal verwerkt in een wand zijn ze helemaal dicht. Het is een zeer moderne plank die ook wel Deens Rabat wordt genoemd.

Triple profiel verwerkt in de overkapping: modern en luxe

Wil jij deze planken ook verwerken in je overkapping? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden of bezoek onze showtuin te Heerle, enkele minuten vanaf Roosendaal.

triple profiel overkapping met berging
Winkelwagen
Scroll naar boven