Showmodel uitverkoop >>

Houten prieëlen

Een prieel van hout, een charmante toevoeging aan je tuin.

Bent je een tuinliefhebber die de tuin graag tot een oase maakt? Wat dacht je van een prieel? Een houten prieel is een charmante, maar ook functionele toevoeging aan je tuin. Voordat je een prieel koopt is het belangrijk je te verdiepen in de mogelijkheden. Wat is een prieel of paviljoen eigenlijk precies? Waar let je op bij het kopen van een prieel of paviljoen voor je tuin? In ons assortiment vind je verschillende houten prieëlen in verschillende houtsoorten en afmetingen.

Verschillende soorten houten prieëlen.

Prieëlen zijn er in verschillende modellen en houtsoorten. Zo zijn er prieëlen zonder wanden in geïmpregneerd vuren of douglas hout. Ook hebben we prieëlen met dichte wanden in onbehandeld vurenhout. Prieëlen met een of meerdere wanden dicht worden ook wel paviljoens genoemd. 

Sommige prieëlen zijn extra landelijk doordat er houten trellis in zijn verwerkt. Andere modellen zijn meer voor de moderne strakke tuin. Kortom, de vormgeving van een houten prieel kan variëren van eenvoudig en functioneel tot uitgebreid en decoratief, afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en behoeften, evenals de algehele stijl van je tuin. Hieronder zullen we de verschillende modellen en mogelijkheden uitleggen en laten zien.

Prieëlen geschaafd geïmpregneerd vuren

Prieëlen die gemaakt zijn van geschaafd geïmpregneerd vurenhout zijn een goede keuze als je een iets minder groot budget hebt. Deze mooie landelijke prieëlen zijn er in verschillende modellen, zoals rechthoek of zeskant. Alle prieëlen worden als bouwpakket geleverd compleet met montagehandleiding en bevestigingsmateriaal en kun je zelf de dakbedekking kiezen. Voor de prieëlen met een plat dak adviseren wij EPDM folie te gebruiken. Voor de prieëlen met een puntdak kun je kiezen uit verschillende kleuren dakshingles. Sommige modellen zijn al voorzien van houten trellis, wat een extra landelijk en romantisch sfeertje geeft. 

Prieëlen onbehandeld geschaafd douglas

Onze douglas prieëlen zijn gemaakt van A-kwaliteit geschaafd onbehandeld douglas. Douglas hout heeft een mooie warme roze kleur wat uitstekend past bij een prieel. Voor deze prieëlen geldt ook dat ze allemaal geleverd worden als bouwpakket compleet met montagehandleiding en bevestigingsmateriaal. De dakbedekking kun je zelf kiezen. Voor de prieëlen met een plat dak adviseren wij EPDM folie te gebruiken en voor de andere daken kun je kiezen uit verschillende kleuren dakshingles. 

Prieëlen met wanden onbehandeld geschaafd Vuren

Prieëlen met wanden worden ook wel “paviljoens” genoemd. Deze fraaie houten prieëlen zijn er in verschillende modellen die geleverd worden als bouwpakket. Ze zijn gemaakt van zogenaamde blokhutprofielen die je eenvoudig op elkaar stapelt. Blokhutprofielplanken zorgen ervoor dat er een volledig dichte wand gecreëerd wordt waar je heerlijk uit de wind kan zitten. Sommige modellen hebben een lage voorwand waardoor je een gezellige zithoek krijgt. Andere modellen hebben een fraai hekwerk. Neem eens een kijkje bij al onze modellen prieëlen met een of meerdere wanden dicht.

Heerlijk zitten onder een prieel in je tuin

Een prieel in je tuin geeft vele voordelen, zoals beschutting tegen de zon en regen. Of het nu gaat om een zonnige dag waarop je verkoeling zoekt of een regenachtige middag waarop je droog wilt blijven, een prieel biedt de nodige beschutting. Verder is een prieel een mooi element om in je tuin te verwerken. Het geeft dat fijne landelijk gevoel waardoor je heerlijk tot rust kan komen. 

Wil je meer informatie over onze houten prieëlen?

Wil je meer informatie over onze prieëlen? Om alle mogelijkheden te bespreken kun je telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Natuurlijk kun je ons ook bezoeken in onze showroom / showtuin te Heerle NB. Een klein Brabants dorpje naast Roosendaal. Er ligt een gratis catalogus voor je klaar en wij kunnen je van alle informatie voorzien om tot een goede keuze te kunnen komen. Wij maken kosteloos en geheel vrijblijvend een complete offerte voor je.

gratis catalogus prieelen
Winkelwagen
Scroll naar boven