Zweeds rabat planken

Zweeds rabat: of ook wel potdekselplanken genoemd

Zweeds rabat planken worden ook wel potdekselplanken genoemd. Zweeds rabat planken zijn zeer veelzijdige planken die je voor heel veel toepassingen kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een schutting van Zweeds rabat planken of de wanden van een overkapping dicht maken met zweeds rabat planken.  Zweeds rabatplanken planken hebben een speciaal profiel n.l. taps toelopend met een stukje overlappend op de plank eronder. Hierdoor creëer je een stoere landelijke uitstraling.  Zweeds rabat planken worden altijd horizontaal gebruikt. Je ziet ze veel op boerenschuren of gevels van boerderijen. Bij Tuinhoutspecialist A3 Martens vind u Zweeds rabat planken in verschillende houtsoorten, bijvoorbeeld geïmpregneerd Vuren of Douglas hout en ook nog eens in verschillende kleuren, zoals zwart of grijs. Neem een kijkje op onze website voor de verschillende mogelijkheden

SFEERFOTO RECHTERPAGINA BOVENAAN
1x5920045x0059P45x0056P45x4230P45x4250P45x5002P45x5000P45x0502P45x0402P45x0302P S05

Nadelen

Zweeds rabat planken hebben wel 1 nadeel. Deze gepotdekselde plank heeft maar 1 zichtkant. Aan de andere kant zijn de ribben zichtbaar waartegen de planken zijn aangeschroefd. Tevens is de achterkant van Zweeds rabat planken een vlakke plank met 2 of 3 gleuven erin gefreesd. Wilt u 2 goede zichtkanten dan zult u deze wand 2-zijden moeten betimmeren.. U heeft dus het dubbel aan zweeds rabat planken en schroeven nodig.

Stappenplan Zweeds rabat schutting

Kies je houtsoort

Zweeds rabat is in verschillende houtsoorten leverbaar:

Kies de kleur en houtsoort die bij u past. Zweeds rabat planken hebben een werkende breedte van ongeveer 18cm.

Kies je paal

U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten. Ons advies is een hardhouten paal, deze is zeer duurzaam en uw schutting zal lang meegaan.

De palen moeten ongeveer 80cm in de grond voor een schutting van plm. 180-200mtr hoogte

Kies het beton

Om de schutting extra stevigheid te bieden kunt u bij de palen een zak snelbeton of betonmortel kant en klaar toevoegen. Uw schutting zal dan zeker mooi blijven staan.

Het plaatsen van de schutting

U kunt nu uw schutting gaan plaatsen. Plaats de palen ongeveer 150-180cm uit elkaar. Begin met Zweeds rabat planken altijd onderaan te schroeven. Zorg dat alles waterpas vast gezet wordt. U kunt de zweeds rabat planken het beste vastzetten met Torx RVS schroeven. Als u kiest voor zwarte planken zijn er ook schroeven met een zwarte kop verkrijgbaar, zodat deze niet meer opvallen in de planken.  Op deze manier creëert u een schutting waar de palen niet meer te zien zijn nadat u de planken allemaal ertegen heeft geschroefd.

Een andere mogelijkheid is de Zweeds rabat planken tussen de palen in te schroeven. U doet dit door een rib aan de binnenkant van de paal te schroeven aan beide zijden. Als u een Douglas paal heeft kunt u een Douglas rib gebruiken, enzovoort. Hiertegen schroeft u vervolgens de Zweeds rabatplanken. De palen blijven mooi in het zicht en u heeft een prachtige stoere schutting met palen in het zicht ertussen.

zweeds rabat

Meer informatie

Neem contact met ons op om of kom eens langs bij Tuinhoutspecialist A3 Martens en vraag naar de mogelijkheden van Zweeds rabat planken.
In de showtuin van Tuinhoutspecialist A3 Martens kunt u diverse toepassingen bekijken en kunnen wij u van alle informatie voorzien.
U bent van harte welkom!

Winkelwagen
Scroll naar boven