Showmodel uitverkoop >>

DHZ Overkapping model Kapschuur

Houten Kapschuur: wat is een kapschuur?

Je hebt besloten dat er een overkapping in de tuin moet komen, maar je weet nog niet welke. Tijdens je  zoektocht naar overkappingen ben je wel eens de term kapschuur tegen gekomen. Maar wat is een kapschuur? Een kapschuur is een soort overkapping, waarbij de voorkant open is en één of meerdere zijwanden en de achterwand gesloten zijn. Bovendien is een kapschuur altijd voorzien van een hoge nok en heeft een kapschuur altijd een A-symmetrisch dak. De voorkant is altijd een stuk hoger dan de achterkant. De hoge nok en het A-symmetrische dak maakt dat een kapschuur je een heel ruimtelijk gevoel geeft.

Doe-het-Zelf Kapschuur van hout: Altijd voordelig geprijsd!

DHZ Kapschuren zijn overkappingen voor de echter Doe-het-Zelver. Als je het geen probleem vind om zelf het hout op maat te moeten zagen, zijn deze DHZ kapschuren een uitstekende keuze. DHZ kapschuren worden geleverd met een duidelijke montagehandleiding en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen.

Onze doe-het-zelf kapschuren zijn zeer geschikt als je op zoek bent naar een overkapping waar je zelf nog het hout op maat moet zagen. Voor de doe-het-zelver zal dit met het meegeleverde zaagschema een leuk project zijn en vrij eenvoudig te realiseren.

Wij hebben een ruime keuze in maatvoeringen en verschillende type wanden. Voor elke tuinstijl vind je hier een geschikt model.

Houten kapschuur Vuren geïmpregneerd

Mooie houten kapschuur van vuren geïmpregneerd hout. Je hebt de keuze uit groen geïmpregneerde wanden van Zweeds rabat of kant en klaar zwart gespoten.

DHZ Kapschuur Tongeren
Geschaafd geïmpregneerd Vurenhout

DHZ Kapschuur Tongeren
Geschaafd geimpregneerd Vurenhout met Zwarte wanden

Kapschuur van fijn bezaagd Douglas hout

Er zijn ook verschillende modellen DHZ kapschuren in Douglas hout. Deze modellen worden gemaakt van A-kwaliteit fijn bezaagd Douglas hout waar je jarenlang plezier van hebt. Je hebt de keuze uit onbehandelde douglas zweeds rabat wanden of wanden die al kant en klaar zwart gespoten zijn. 

Ontdek de veelzijdigheid van DHZ Kapschuren

Een kapschuur in je tuin heeft veel voordelen. Zo kun je lekker overdekt zitten als het weer even tegenzit en heeft een kapschuur een mooie landelijke uitstraling. Maar er zijn meer pluspunten voor zo’n houten overkapping. Die hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

Ruimteljk gevoel

Typerend aan een kapschuur is de hoge nok en het dak wat schuin naar achter ver doorloopt. Deze hoge doorgang geeft de overkapping een ruimtelijk gevoel. Zo voelt een kapschuur minder gesloten dan overkapping met een plat dak. Bovendien geeft de hoge nok je ook veel ruimte voor het ophangen van verlichting.

Veelzijdig te gebruiken

Door de hoge nok is een kapschuur ook veelzijdig te gebruiken. Zo kun je er droog onder zitten als het weer even wat minder is, maar je kunt de kapschuur ook gebruiken om spullen onder op te slaan. Zo hoef je bijvoorbeeld niet aan het einde van de zomer een plek te vinden om je tuinmeubels op te slaan, die staan gewoon droog en beschut onder je kapschuur. Er zijn zelfs kapschuren die u ook als carport kan gebruiken. Zo kan een kapschuur heel veelzijdig worden gebruikt.

Stoer en landelijk uiterlijk

Door de aparte vorm van het dak en de hoge nok geeft een kapschuur altijd een stoer en landelijk uiterlijk. Dit past in vele tuinstijlen. 

Nog meer voordelen van een Doe-het-Zelf Kapschuur

Wil je nog informatie of advies?

Wil je persoonlijk advies over onze DHZ kapschuren? Om alle mogelijkheden te bespreken kun je telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Natuurlijk kun je ons ook bezoeken in onze showroom / showtuin te Heerle NB. Een klein Brabants dorpje naast Roosendaal.

gratis catalogus kapschuren
Winkelwagen
Scroll naar boven