Showmodel uitverkoop >>

Schutting met sleufpalen van beton

Een schutting met betonnen sleufpalen heeft als heel groot voordeel dat deze in heel veel varianten verkrijgbaar is. Alle sleufpalen kun je opvullen met zogenaamde blokhut rabatprofielen van 28mm dik. Deze profielplanken zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Er zijn ook sleufpalen die geschikt zijn om een compleet tuinscherm in te schuiven. Je hebt dan geen bevestigingsmateriaal meer nodig. Met sleufpalen kun je ook een volledig betonnen schutting maken. Je kunt deze dan opvullen met een gladde betonplaat of betonplaten met een motief

Het samenstellen van een schutting met sleufpalen van beton

Je kunt een schutting met sleufpalen helemaal zelf samenstellen online. Maar we kunnen ons voorstellen dat dit best lastig is. Zeker ook omdat er veel verschillende sleufpalen te vinden zijn. Allemaal hebben ze een verschillende sponning voor de verschillende materialen om mee op te vullen. Hierbij kunnen we je natuurlijk helpen, uiteraard kosteloos. Je kunt bij ons een offerte aanvragen of we kunnen je informeren over alle mogelijkheden. Kom vrijblijvend bij ons langs. Je kunt uiteraard ook bellen of mailen.

Wat heb je nodig voor een schutting met sleufpalen van beton?

Een complete schutting met sleufpalen bestaat uit een aantal losse onderdelen:

Wat zijn de voordelen van een schutting met sleufpalen?

De voordelen van een schutting met sleufpalen zijn:

 • sleufpalen zijn verkrijgbaar in wit , antraciet of antraciet gecoat
 • verkrijgbaar in verschillende lengtes voor verschillende hoogtes.
 • 4- zijden glad met vellingkant en platte kop
 • Je hebt geen bevestigingsmateriaal nodig
 • Volledig dichte verbinding, dus extra stevig
 • Volledige privacy

1: schutting met sleufpalen laag

Met dit systeem kunnen brede en smalle motiefplaten of gladde platen verwerkt worden. De sponning van deze paal is 74cm lang Dit systeem kun je gebruiken als grondkering of lage afscheiding in je voortuin. Voor de afwerking kun je de bovenste betonplaat afwerken met een betonnen afdekkap. 

sleufpalen antraciet laag voortuin

Sleufpalen antraciet gecoat laag met brede deens rabat motief platen antraciet.

sleufpalen laag rotsmotief gecoat zijkant huis

Sleufpalen laag antraciet gecoat met rotsmotief platen antraciet.

2: schutting met sleufpalen en houten stapelprofielen

Deze sleufpalen hebben een lengte van 275cm. De sponning van deze palen is 3cm breed met een lengte van 173cm. Onder deze sleuf zit een sponning van 4.5cm breed en 26cm hoog. In de onderste sleuf kan een gladde betonplaat worden geplaatst of een smalle motiefplaat. In de sleuf daarboven kunnen houten profielplanken van 28mm dik worden geplaatst. Voor de afwerking kun je verzinkte of zwarte U-profielen gebruiken. Dit geeft een mooie strakke uitstraling.

douglas rabatdelen met antraciet sleufpalen

Sleufpalen antraciet gecoat met Douglas profielplanken en afdeklijst zwart

sleufpalen wit beton met rabat

Sleufpalen wit met douglas profielplanken en verzinkte afdeklijst

3: schutting met sleufpalen 10x10cm

Dit systeem heeft betonnen sleufpalen van 10x10cm breed. De sleuf heeft een breedte van 3.8cm. Deze palen zijn te combineren met 6 of 7 motiefplaten en af te werken met een betonnen afdekkap en pet. Ook is het mogelijk om een tuinscherm van 180cm in de sleuf te plaatsen met daaronder een betonplaat.

sleufpalen antr met zweeds rabat antr

Sleufpalen antraciet met zweeds rabat motiefplaten. De palen zijn afgewerkt met afdekkap en pet.

sleufpalen met tuinscherm grenen en houten afwerkbalk

Sleupalen antraciet met een gladde betonplaat antraciet en tussen de palen een tuinscherm afgewerkt met een houten balk.

4: schutting met sleufpalen 11.5x11.5cm

Dit systeem heeft betonnen sleufpalen van 11.5×11.5cm breed. De sleuf heeft een breedte van 3.8cm. De palen zijn afhankelijk van de gekozen lengte te combineren met 5, 6, 7, 8 of 9 motiefplaten en af te werken met een betonnen afdekkap en pet. Ook is het mogelijk om een tuinscherm van 180cm in de sleuf te plaatsen met daaronder een of twee betonplaten.

sleufpalen antraciet met nostalgieplaten antr en wit

Sleufpalen antraciet met romeins motiefplaten antraciet gecoat en wit erboven.

sleufpalen met rustico antr platen en tuinscherm

Sleufpalen antraciet met rustico motiefplaten en tuinscherm met afdeklat

Welke soorten profielplanken zijn er?

Er zijn verschillende houtsoorten in de profielplanken te krijgen. De profielplanken zijn allemaal 28mm dik en verkrijgbaar in:

Kies je voor een tuinscherm, dan kun je uit het gehele assortiment tuinschermen kiezen om te combineren met sleufpalen en betonplaten.

Nog meer voorbeelden van een schutting met sleufpalen van beton

Er zijn teveel mogelijkheden in een schutting met sleufpalen om alles te laten zien. Hieronder enkele voorbeelden. Neem gerust contact met ons op om meer informatie en mogelijkheden te krijgen. Uiteraard maken wij altijd kosteloos en vrijblijvend een offerte voor je.

sleufpalen met rabat

Antraciet sleufpalen met Douglas blokhutprofielen. Afgewerkt met een zwart gepoedercoate afwerklijst.

sleufpalen anraciet met blokhutprofiel douglas

Antraciet sleufpalen met geïmpregneerd grenen blokhutprofielen

sleufpalen antraciet met zweeds rabat antr

Antraciet sleufpalen opgevuld met Zweeds rabat motiefplaten antraciet afgewerkt met een afdekkap en pet

schutting antraciet beton met zwarte rabatdelen en afdeklijst

Witte sleufpalen opgevuld met Deens rabat motiefplaten antraciet gecoat afgewerkt met afdekkap antraciet

Poort voor een schutting met sleufpalen van beton

Voor een  schutting met sleufpalen van beton zijn er ook bijpassende poorten te krijgen, zodat het hout van je schutting past bij het hout van je poort. Onze poorten hebben een stalen frame waardoor ze zeer maatvast zijn en niet scheef gaan hangen. Poorten kunnen tussen de betonpalen in gemonteerd worden of aan de muur van je woning of berging. Poorten zijn verkrijgbaar in verschillende breedte maten.Van 90cm breed tot wel 150cm breed. Uiteraard met alle benodigde onderdelen zoals hang- en sluitwerk en het kozijn erom heen.

Welke poort moet ik kiezen voor deze schutting?

Poorten zijn er in verschillende houtsoorten en breedte maten. Kies voor dezelfde houtsoort als de rest van je schutting om een mooi geheel te krijgen. Een poort van 100cm breed is een prima poort om doorheen te lopen met boodschappentassen ofzo. Wil je er met een scooter of ander groter materiaal doorheen kunnen, kies dan voor een iets bredere poort. Als je de ruimte hebt natuurlijk. Een poort kan ook tussen 2 muren in gemonteerd worden, elke poort is op maat te maken. Je kunt er zelfs een dubbele poort van maken, zodat je auto of caravan ook veilig geparkeerd kan worden.

Hoe monteer je een poort?

Een poort met stalen frame kun je eigenlijk overal monteren. Hij kan tussen betonnen palen in gemonteerd worden of aan een muur. Alle poorten met stalen frame worden voorzien van een houten kozijn erom heen. Dit kozijn wordt bevestigd aan de betonnen palen of op de muur. Aan de stalen frame’s zitten ogen gelast en door middel van plaatduimen wordt de poort opgehangen aan het kozijn. Verder kun je natuurlijk in elke poort een cilinderslot monteren waardoor je tuin goed afgesloten wordt. Natuurlijk kunnen wij alle benodigde onderdelen aanbieden, vrijwel alles is op voorraad, zodat je meteen aan de slag kunt. 

Wil je de poort liever laten monteren? Dat is zeker mogelijk, informeer voor de mogelijkheden.

Voorbeelden van poorten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een poort in een luxe schutting met betonpalen. We geven je hieronder enkele voorbeelden. Staat jouw unieke situatie er niet bij, geen probleem! Voor elke schutting is er een poort te maken. Vraag naar alle mogelijkheden.

tuinscherm 21 planks met poort grenen

Poort met stalen frame in een hoek geplaatst

poort met stalen frame tussen betonpalen

Poort met salen frame tussen betonpalen geplaatst.

poort met stalen frame aan muur

Poort met stalen frame tegen muur geplaatst.

Kun je een schutting met sleufpalen zelf plaatsen?

Je kan ervoor kiezen om een schutting met sleufpalen zelf te plaatsen, maar het is wel een zwaar en nauwkeurig werk. De betonpalen zijn behoorlijk zwaar en ze moeten nauwkeurig geplaatst worden om een mooie schutting te kunnen plaatsen. Je wilt immers dat de schutting met betonpalen waterpas en recht staat. 

Waar moet je rekening mee houden?

Hieronder enkele tips om door te nemen voordat je begint met plaatsen van een schutting met betonpalen:

 • De buren: Ga je de schutting op de erfgrens plaatsen, overleg dan eerst met je buren
 • Vergunningen: Soms heb je een vergunning nodig, vraag dit voor de zekerheid na bij je gemeente
 • De basis / ondergrond: Zorg voor een ondergrond die waterpas is, als je tuin afloopt of je hebt hoogteverschil met je buren, moet je op een andere manier plaatsen
 • Duurzaamheid: Gebruik RVS bevestigingsmateriaal en schroeven om roest te voorkomen
 • Het weerbericht: Je kunt het best beginnen op een droge dag zonder al teveel wind. 

Wat heb ik nodig om deze schutting zelf te plaatsen?

Wanneer je een schutting met sleufpalen zelf gaat plaatsen heb je het volgende nodig:

 • Tuinschermen en eventueel afdeklatten voor je tuinschermen
 • Betonpalen en betonplaten
 • Schroeven en beslag
 • Grondboor
 • Waterpas
 • Touw
 • Hamer
 • Eventueel snelbeton om je palen extra te verankeren
 • Boormachine
 • Zaag om eventueel een passtuk op maat te kunnen zagen

Heb je beton nodig om een paal vast te zetten?

Je hoeft niet perse beton bij de betonpalen te doen. Een betonpaal wordt ongeveer 80cm diep in de grond geplaatst. Wil je deze extra verankeren kun je extra snelbeton erbij doen. Dit zorgt ervoor dat de schutting bij storm minder snel scheef zal waaien. Wil je echter ooit een keer de schutting veranderen zul je wel meer beton uit de grond moeten verwijderen omdat er extra snelbeton bij gedaan is. Dit betekend dus behoorlijk wat extra werk.

Waar moet ik op letten als ik zelf een schutting met sleufpalen wil plaatsen?

Een goede voorbereiding is het halve werk!  We raden je echt aan het plaatsen van de schutting goed voor te bereiden, anders kun je halverwege het plaatsen in de problemen komen en zou het risico bestaan dat je alles opnieuw moet doen.

 • Een van de belangrijkste dingen is het inmeten van de schutting zodat je niet teveel of juist te weinig materialen koopt.
 • Verder is het bepalen van de hoogte heel belangrijk.
  Als je betonpalen te diep in de grond zet verdwijnen de betonplaten ook in de grond. Als je betonpalen niet diep genoeg zet krijg je een opening onder de betonplaat. 

Kunnen jullie de schutting voor mij plaatsen?

Absoluut! Schutting plaatsen is onze dagelijkse bezigheid. Wij hebben een heleboel ervaring in het plaatsen van schuttingen met sleufpalen, zodat wij in iedere situatie de juiste schutting kunnen plaatsen. 

Wat zijn de kosten voor het laten plaatsen van een schutting met sleufpalen?

Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard is het aantal strekkende meters het eerste uitgangspunt. Verder is het type schutting ook van belang voor de kosten. Schuttingen met een dubbele betonplaat onder het scherm zijn duurder om te plaatsen van een schutting met een enkele betonplaat. Vraag naar de kosten voor het plaatsen van uw schutting. Je krijgt altijd vrijblijvend en kosteloos een offerte van ons.

Wat heb je nodig om vrijblijvend te berekenen wat schutting + plaatsing kost?

Wat willen we graag weten om een offerte voor je te kunnen maken? Vul ons offerte formulier zo volledig mogelijk in en je krijgt deze vrijblijvend en kosteloos op de mail.

Wil je nog meer informatie over een schutting met sleufpalen van beton?

Neem vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, email of onderstaand contactformulier

Winkelwagen
Scroll naar boven