Showmodel uitverkoop >>

DHZ Overkapping van hout met plat dak

Doe-het-Zelf overkapping met plat dak: een voordelige keuze!

Houten DHZ overkappingen met plat dak zijn overkappingen voor de echter Doe-het-Zelver. Als je het geen probleem vind om zelf het hout op maat te moeten zagen, zijn deze DHZ overkappingen een uitstekende keuze. DHZ overkappingen worden geleverd met een duidelijke montagehandleiding en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen.

Houten overkapping DHZ met plat dak: Flexibel en pas met gemak aan.

Onze doe-het-zelf overkappingen zijn zeer geschikt als je op zoek bent naar een overkapping waar je zelf nog het hout op maat moet zagen. Voor de doe-het-zelver zal dit met het meegeleverde zaagschema een leuk project zijn en vrij eenvoudig te realiseren.

Wij hebben een ruime keuze in maatvoeringen en verschillende type wanden. Voor elke tuinstijl vind je hier een geschikt model.

Houtsoorten DHZ overkapping plat dak

DHZ Overkappingen met plat dak zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Allemaal hebben ze hun eigen uitstraling en creëren ze hun eigen sfeer in je tuin. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden ide deze overkappingen bieden qua afmeting, kleur en mogelijkheden!

Fijn bezaagd hout: wat betekend dit?

Fijn bezaagd hout betekend in het kort: Ruw hout. Het hout is niet geschuurd of afgewerkt waardoor er een lichte oneffenheid kan voorkomen. Fijn bezaagd hout geeft een robuuste uitstraling en verschilt niet in duurzaamheid met geschaafd hout.

Douglas hout en Red class Wood

Door de oranje/roze kleur geeft Douglas hout een warme uitstraling en zal door de weersinvloeden – zonder behandeling – vergrijzen wat het hout een unieke look geeft. Douglas hout is een zachthoutsoort en valt in duurzaamheidsklasse 2, zonder behandeling gaat dit 10-15 jaar mee. We adviseren echter om het hout wel te behandelen, ook al laat je het vergrijzen. Je zorgt er dan voor dat het hout langer meegaat en beter bestand is tegen de weersinvloeden.

Red class wood is een  geïmpregneerde naaldhout “houtsoort” met de looks van Douglas hout, zonder de negatieve eigenschappen van Douglas hout. Zo is Red class hout vormvast doordat het kunstmatig is gedroogd. Krimp en uitzetting van het hout worden hierdoor sterk verminderd. Het is niet harsig zoals Douglas hout. Ook is het veel duurzamer dan onbehandeld Douglas hout. Tevens is de prijs van Red class wood aantrekkelijker, het ligt zelfs iets onder onbehandeld Douglas hout.

Wat heb ik allemaal nodig voor het monteren van mijn DHZ overkapping?

Als je begint met het monteren van jouw DHZ overkapping heb je de volgende gereedschappen nodig:

  • Boor
  • Handzaag
  • Afkortzaag/Cirkelzaag
  • Schroefmachine

Zo kun je direct beginnen met de montage van je overkapping!

overkapping ommen douglas
overkapping wezep zwart
overkapping nijverdal

Pluspunten van een houten DHZ Overkapping met plat dak

Een DHZ overkapping met plat dak heeft veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan:

Wil je persoonlijk advies over onze DHZ overkappingen met plat dak? Neem dan even contact met ons op. Dit kan uiteraard per telefoon, maar ook via email of kom gewoon even langs. We kunnen je dan van alle informatie voorzien en hebben een mooie catalogus voor je klaarliggen.

Welke wanden vind je in ons assortiment?

Heb je een overkapping gekozen? Of wil je er een gaan bouwen, maar je twijfelt nog over de wanden? Dan is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Welke wanden zijn er allemaal mogelijk? Omdat wij u hierbij graag helpen hebben wij alvast de mogelijkheden in de verschillende soorten wanden op een rijtje gezet.

Wandmodules van Hout

Wanneer je op zoek gaat naar de perfcte wandplanken voor jouw overkapping dan is het zaak goed te kijken naar de soort plank ofwel profielplank, dat je wilt gaan gebruiken. Elke profielplank heeft zijn eigen look en zorgt voor een groot deel voor de uitstraling van je overkapping.

Blokhutprofielplanken

De naam van deze planken zegt het al een beetje. Dit zijn de planken die in principe ook worden gebruikt bij het opbouwen van blokhutten. Planken die horizontaal op elkaar worden gestapeld door middel van een mes en groef en de hele wand mooi afsluiten.

Potdekselplanken (Zweeds rabat)

De potdekselplanken zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Vooral de kant en klare zwarte variant. De potdekselplanken worden ook wel eens Zweeds-Rabat genoemd door het profiel dat vooral voorkomt in Scandinavië. Deze zweeds rabatplanken kun je horizontaal monteren en geven een prachtige landelijke uitstraling.

Dubbel lip planken

Dubbel lip planken zijn relatief nieuw om als wand in een overkapping te monteren. Deze hebben een uitsparing waardoor de planken over elkaar vallen en een volledig dichte wand geven. Dubbel lip planken kun je zowel horizontaal als verticaal monteren in een overkapping

Triple profielplanken

Wil je een wand creëren met een unieke uitstraling voor je overkapping? Dan is een triple profielplank uitstekende keuze. Het unieke drievoudige profiel zorgt voor een strakke en moderne look.  Deze triple profielplanken kun je zowel horizontaal als verticaal monteren.

Glazen wanden

Naast wanden van hout is het natuurlijk ook mogelijk om wanden van glas in je overkapping te plaatsen. Door gebruik te maken van vaste glaswanden maak je een wand wél dicht, maar verlies je geen licht. Als je kijkt naar vaste glaswanden dan zijn hierin verschillende mogelijkheden om een wand van je overkapping dicht te maken met een vaste glaswand.

Wil je nog meer informatie of advies over houten DHZ overkappingen?

Heb je nog geen keuze kunnen maken voor een houten overkapping? Wil je alles nog een keer zien?

Om alle mogelijkheden te bespreken kun je telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Natuurlijk kun je ons ook bezoeken in onze showroom / showtuin te Heerle NB. Een klein Brabants dorpje naast Roosendaal.

gratis catalogus dhz plat dak
Winkelwagen
Scroll naar boven