Showmodel uitverkoop >>

Alles over Rhombus wand- en gevelbekleding

Rhombus wand en gevelbekleding: een heel populaire profielplank voor wanden en gevels. Modern, strak en eigentijds. Maar wat is Rhombus gevelbekleding eigenlijk? In dit bericht leggen we je uit wat Rhombus profielen zijn, welke soorten er zijn en waar moet je op letten wanneer je deze gaat monteren. Je leest het hier allemaal!

Wat is wand- en gevelbekleding?

Gevelbekleding is een soort houten profielplank die je tegen je gevel van je woning kunt monteren. Gevelbekleding dient als een stuk bescherming van de gevel eronder maar ook helpt het beter isoleren van wanden en geeft het over het algemeen een veel mooier uiterlijk. Rhombus profielen zijn een strakke moderne profielplank die zowel horizontaal als verticaal gebruikt kan worden, Hij past bij vrijwel iedere stijl, modern maar ook landelijk en is zeer sfeervol.

triple profiel douglas sfeer
triple profiel zwart sfeer 1
triple profiel zwart sfeer

Waar wordt het Rhombusprofiel vaak voor gebruikt?

Rhombus wordt over het algemeen gebruikt voor het bekleden van gevels. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de gevel van je woning., maar ook aan die van een schuur of een wand in je overkapping. Er zijn verschillende vormen van Rhombus profielen, ook wel Deens rabat of Triple profiel genoemd., om bijvoorbeeld wanden in een overkapping mee te maken. Je ziet ook steeds meer dat deze Rhombus profielen gebruikt worden als erfafscheiding zoals een schutting of zelfs in bloembakken en tuinbergingen. Een Rhombus profiel is dus enorm veelzijdig te gebruiken. 

Enkel Rhombusprofiel

Het rhombusprofiel is een ruitvormig profiel dat uitermate geschikt is voor een open gevelbekleding. Rhombus kan voor zowel horizontale als verticale gevelbekleding en geeft een strak en luxe aanzicht. De latten afgeschuind en daardoor wordt de afwatering bevorderd.

Dubbel Rhombusprofiel

De naam zegt het al een beetje, maar het dubbele rhombusprofiel is het enkele rhombusprofiel maal twee.  De twee blokken zitten aan elkaar verbonden en in tegenstelling tot het enkele rhombusprofiel is het dubbele profiel geschikt voor het realiseren van een gesloten gevel. De verschillende delen vallen namelijk in elkaar en sluiten zo de gevel af van invloeden van buitenaf.

Triple Rhombusprofiel

Het triple Rhombusprofiel, bij ons ook wel Triple profiel of Deens-rabat genoemd, is eigenlijk hetzelfde vormgegeven als de dubbele rhombusvariant, maar dan met drie blokken. Dit is een enorm populaire rhombus variant die de afgelopen jaren in menig tuin of op menig wand en gevel terecht is gekomen. Het geeft een strakke moderne sfeer maar met de warmte van hout, dus voor elke tuinstijl en woning stijl toepasbaar. Vergeet ook niet dat dit profiel uitermate geschikt is voor een tuinschutting. 

Advies op maat van de Tuinhoutspecialist?

Kom je er niet helemaal uit? Wil je eerst meer advies en informatie over alle mogelijkheden in Rhombusprofielen? Kom dan gerust een keer langs, wij zitten voor je klaar om je van advies en informatie te voorzien, zodat je een juiste keuze kunt maken. Onze showroom/showtuin bevindt zich in Heerle, een dorp in Noord Brabant, tussen Roosendaal en Bergen op Zoom.  We hebben showmodellen van triple rhombusprofielen zodat je deze goed kan bekijken.

Heel veelzijdig profiel voor zowel binnen- als buitentoepassingen, zoals gevelbekleding, tuinschutting, tuinbergingen, bloembakken en overkappingen. Het geeft een speels moderne uitstraling aan je project. Laat je verbazen over de mogelijkheden!

triple rhombus tuinberging
schutting triple rhombus douglas
triple rhombus op gevel
Winkelwagen
Scroll naar boven