Showmodel uitverkoop >>

Natuurlijke schutting

De gemiddelde Nederlandse tuin is niet compleet zonder een schutting. Het zorgt voor privacy en geeft de erfgrens duidelijk aan. Hoewel een houten schutting een populaire keuze is, zijn er veel redenen om juist te kiezen voor een natuurlijke afscheiding. Je leest er meer over in het onderstaande artikel.

Waarom een natuurlijke schutting?

Een natuurlijk schutting in je tuin biedt verschillen voordelen. Allereerst zorgt het voor privacy waardoor je ongestoord van je tuin kan genieten. Als je de natuurlijke uitstraling van je tuin ook nog wilt behouden zijn natuurlijke materialen onmisbaar.  Welk materiaal u ook wilt gebruiken is heel persoonlijk, want iedere natuurmat heeft zijn eigen uitstraling. Zo geven rietmatten een wat landelijke / tropische uitstraling en zorgen wilgenmatten voor een robuustere sfeer. Bamboematten zijn juist wat moderner en strakker terwijl heidematten staan voor puur natuur. Een ander voordeel van natuurmatten is dat ze relatief goedkoop zijn en makkelijk en snel gemonteerd kunnen worden.

Mogelijkheden van een natuurlijke schutting?

Er zijn verschillende mogelijkheden van een natuurlijke schutting. We zullen er een aantal benoemen. Uiteraard kun je deze materialen combineren met de tuinschermen. je kunt bijvoorbeeld wilgentenenmatten afwisselen met tuinschermen om een speels effect te krijgen in je natuurlijk schutting. 

heidemat

Heidematten

wilgenteenmat

Wilgentenenmatten

bamboerol natuur

Bamboe rollen naturel

bamboerol zwart

Bamboe rollen Zwart

Uiteraard vallen bomen, struiken en planten ook onder natuurlijke materialen. Hoe meer planten hoe natuurlijker je tuin wordt. Gelukkig zijn onze natuurlijke materialen heel goed te combineren met bomen, struiken en planten. Ook klimplanten zullen het fijn vinden om tegen een natuurlijke schutting te groeien. Al het groen in je tuin zal een mooi contrast geven met deze natuurlijke schutting .

Kenmerken van een natuurlijke schutting

Heidematten

Heidematten bestaan uit de stengels van de dopheide plant., welke met ijzerdraad zijn ingebonden. Ze worden geleverd op een rol van 5 meter lang. Heidematten ze zijn dus makkelijk te vervoeren. Het is een 100% natuurlijk product en is ideaal voor het maken van een schutting of afscheiding op je balkon. Ze hebben een natuurlijk warme uitstraling. Heidematten zijn verkrijgbaar in verschillende hoogte”s:  100cm, 150cm, 175cm en 200cm

Wilgentenenmatten

Wilgentenenmatten bestaan uit wilgentenen die per stengel zijn ingebonden. Wilgentenen zijn het ideale materiaal om een prachtig natuurlijk element te maken in je tuin. Ze hebben een warme mooie bruine kleur en zijn te gebruiken voor allerlei decoratieve en praktische toepassingen. Wilgentenenmatten worden geleverd op rollen van 2mtr en zijn te krijgen in de hoogte”s: 100cm, 150cm, 175cm en 200cm

Bamboe rollen

Bamboe rollen staan mooi in iedere tuin of balkon. Ze geven net dat beetje extra sfeer in je tuin. De natuurlijke uitstraling van bamboe kleurt prachtig met de andere natuurlijke kleuren die in je tuin voorkomen. Bamboe rollen laten zich makkelijk bevestigen op iedere ondergrond of tussen een houten frame. Bamboe rollen zijn er in 2 uitvoeringen, een natuurlijke kleur en een zwarte kleur bamboe. De natuurlijke kleur bamboe rollen worden gemaakt van bamboe stokken van elke ongeveer 2 cm dik.  De zwarte bamboe rollen worden gemaakt van stokken van elk ongeveer 3 cm dik. Ze worden geleverd op rollen van 180cm hoog en hebben een lengte van 180cm.

Luxe natuurlijke schutting

Wil je een luxere versie van een natuurlijke schutting en niet met losse rollen een schutting maken? Dan zijn onze kant en klare wilgentenen schermen een goede optie!
Of bijvoorbeeld ons tuinscherm boomschors rustiek, wat gemaakt is van ruwe planken waar het boomschors nog aan zit van een zeer natuurlijke sfeer.

Tuinscherm wilgenteen, geimpregneerd geschaafd grenen kader met wilgentenen
Verkrijgbaar in de afmeting HxB 180x180cm en 90x180cm

Tuinscherm Rustiek, geimpregneerd ruw grenen, RVS geschoefd, zowel horizontaal als verticaal te gebruiken, afmeting 180x180cm

Denk ook aan de andere natuurlijke afscheidingen

Niet alleen heidematten, wilgentenenmatten en bamboe rollen zijn geschikt voor een natuurlijk schutting. Denk ook eens aan rietmatten en rietplaten.

Wij hebben een ruime keuze in rietmatten en rietplaten om een natuurlijk schutting te maken.

Wil je meer weten over rietmatten en rietplaten?


Hier een voorbeeld van een rietmatten schutting gecombineerd met houten tuinschermen tussen betonpalen en betonplaten.

Meer interessante materialen voor natuurlijke afscheidingen

Kastanje hekwerk

Als je op zoek bent naar een zeer duurzaam maar toch stijlvolle natuurlijke schutting in je tuin , dan is een kastanje hekwerk zeker het overwegen waard. Het is niet alleen een milieu vriendelijke optie, maar heeft nog meer voordelen dan andere soorten hekwerk. Een heel belangrijk voordeel is de duurzaamheid van kastanje hout. Kastanje hout is van nature beschermd tegen rot en insecten, waardoor het langer meegaat dan heel veel andere houtsoorten. Bovendien geeft een kastanje hekwerk een rustieke uitstraling aan je tuin waardoor het in veel tuinstijlen past.

Toepassingen van kastanje hekwerk, kastanje palen en kastanje poort

kastanje hekwerk sfeer3

Omheining voor een geitenwei

kastanje hekwerk sfeer4

Lage erfafscheiding in je voortuin

kastanje hekwerk sfeer 5

Afscheiding langs een grindpad

kastanje hekwerk sfeer2

Tuinafscheiding voor je gras

Winkelwagen
Scroll naar boven