Showmodel uitverkoop >>

Overkapping samenstellen

Je bent op zoek naar een overkapping of een veranda aan huis, maar je kunt niets vinden wat past in jouw situatie. Of je vind het model niet mooi! Dan ga je op zoek naar een maatwerk overkapping die ook nog eens mooi en betaalbaar is. Met ons assortiment hout en alle andere materialen die je nodig hebt om jouw droom overkapping te maken stel je jouw ideale overkapping helemaal zelf samen. Je hebt keuze uit verschillende houtsoorten en wanden. 

Wat heb je allemaal nodig om een overkapping samen te stellen?

We zullen beknopt uitleggen wat je allemaal nodig hebt om een overkapping samen te stellen.

  • Fundering: je begint met de fundering, wij adviseren om een overkapping op betonpoeren te plaatsen zodat de basis goed is.
  • Staanders: maak een keuze uit een van onze palen om als staander te gebruiken.
  • Balken: maak een keuze uit ons assortiment balken om een ringbalk om de palen te maken en de dakliggers te monteren
  • Dakplanken: kies je dakplank voor het dakbeschot
  • Boeiplanken: kies een mooie plank om als boeiboord te gebruiken.
  • Dakbedekking: EPDM folie voor het dak met alle andere benodigdheden zoals aluminium daktrimmen
  • Wanden: Wil je uit de wind kunnen zitten of wil je extra bergruimte door een berging onder je overkapping te maken? Kies dan uit een van onze wanden.
  • Ramen en deuren: Kies uit ons assortiment een raam of deur als je een berging gemaakt hebt.

Heb je uit alles een keuze kunnen maken, vergeet dan je bevestigingsmateriaal niet, zoals schroeven e.d.

Inspiratie opdoen om een overkapping zelf samen te stellen

Hieronder enkele voorbeelden van maatwerk overkappingen, welke door de klant zelf zijn bedacht. Alle wensen van de klant zijn doorgevoerd in deze voorbeelden. Doe inspiratie op en bedenk waar jouw ideale overkapping aan moet voldoen. 

overkapping+berging met poorten geimpr.

Deze overkapping staat op de erfgrens aan de achterzijde van de tuin. Hier zijn twee poorten met stalen frame in gemonteerd om naar binnen te kunnen. Deze overkapping is gemaakt met gleufpalen opgevuld met rabatdelen van 28mm dik. Aan de zijkant is een hekwerk geplaatst.

overkapping geimpr. met kleine berging

Een mooie grote overkapping met een kleine berging om de tuinkussens e.d. in op te kunnen bergen. Uitgevoerd in geimpregneerd tuinhout met gleufpalen en rabatdelen van 28mm dik. Veel buitenruimte met een kleinere berging.

Nog meer inspiratie opdoen voor een overkapping?

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor jouw ideale overkapping? Kom dan gewoon even langs. WIj hebben nog veel meer voorbeelden van eigen ontwerpen om te laten zien in ons fotoalbum. We kunnen jouw ideale overkapping persoonlijk bespreken en uitwerken in een offerte. Deze offerte wordt geheel vrijblijvend en kosteloos gemaakt. Alle mogelijkheden kunnen worden gesproken, zodat je snel met jouw project kan beginnen.

Winkelwagen
Scroll naar boven