Een houten overkapping in Oud Gastel

Wil jij een houten overkapping gaan plaatsen of laten plaatsen in jouw tuin in Oud Gastel? Wij kunnen je helpen met het vinden van de perfecte overkapping passend bij al jouw wensen en verwachtingen. Wij, Tuinhoutspecialist A3Martens te Heerle (Roosendaal) bieden namelijk een grote collectie overkappingen van diverse soorten en kleuren hout welke natuurlijk bezorgd en/of geplaatst kunnen worden in Oud Gastel.

Overkapping excellent met berging blank
Overkapping excellent met berging zwart

Groot assortiment houten overkappingen

Binnen het aanbod houten overkappingen zijn er heel veel keuzemogelijkheden. Van volledige bouwpakketten welke al op maat gezaagd zijn tot voordelige overkapping-bouwpakketten met nog wat zaagwerkzaamheden. Ook zijn er vele mogelijkheden qua soort dak, dakbedekking en wanden, zo kun je jouw houten overkapping voor de tuin in Oud Gastel volledig zelf personaliseren.

Een overkapping met zadeldak, ook wel bekend als puntdak bestaat uit twee gelijke dakvlakken die samenkomen in de nok. De hoge punt creëert een ruimtelijk gevoel en biedt vele mogelijkheden om hoge items te plaatsen of hangplanten op te hangen. 

Een variant op het zadeldak is de kapschuur, welke zich onderscheid doordat de punt van het dak aan de achterkant langer is dan aan de voorkant. Vaak zijn dit overkappingen die in zijn totaliteit wat hoger zijn en de eye-catcher worden van de grote tuin.

Het platte daktype is een van de meest voorkomende keuzes voor overkappingen, en dat is niet zonder reden. Het strakke ontwerp past in vele tuinen en behoudt de moderne uitstraling toe aan de tuin.

Een carport dient natuurlijk eigenlijk als overkapping voor de auto. Maar kan tijdens een feestje ook heel goed tijdelijk worden ingericht als overdekte feestlocatie.

Prieëlen worden doorgaans gekenmerkt door hun open ontwerp zonder wanden, maar we bieden ook enkele prachtige modellen met één of meerdere dichte wanden aan, die vaak worden aangeduid als paviljoenen.

Voordelen van een houten overkapping in Oud Gastel

Een houten overkapping plaatsen of laten plaatsen in de tuin kent vele voordelen. Het is in Nederland helaas niet altijd prachtig weer, we kennen vele regenachtige dagen met wind, maar door een overkapping te plaatsen kun je echt heel wat uren meer buiten door brengen, zelfs in dit Nederlandse weer.

Over de verschillende daktypes voor de houten overkapping

Elk daktype brengt zijn eigen charme met zich mee en past bij verschillende tuinstijlen en huisontwerpen. Het is dus belangrijk om het daktype te kiezen dat het beste aansluit bij de gewenste uitstraling en functionaliteit van je overkapping.

 • Lessenaarsdak:
  Dit dak loopt 10 cm schuin af richting de achterkant, waar het water afloopt.
  Het geeft een verfijnde uitstraling aan de overkapping.
 • Plat dak:
  Voorzien van een dubbele boeiplank rondom en een overstek aan de voorkant en zijkanten.
  Dit type geeft een robuuste en moderne uitstraling.
 • Zadeldak:
  Bestaat uit twee evenredige dakvlakken die in de nok samenkomen.
  Het zadeldak biedt een landelijke uitstraling, vergelijkbaar met veel huizen.
 • Kapschuur:
  Lijkt op een zadeldak, maar met een langere punt aan de achterkant.
  Geeft een authentieke uitstraling aan de overkapping.

Mogelijkheden voor de wanden van de houten overkapping in Oud Gastel

Voor de wanden zijn er heel veel verschillende mogelijkheden bij de houten overkapping. Denk aan wel of geen zijwanden, wel of geen achterwand. Je kunt ook kiezen voor deels open en deels dicht. Misschien moet er wel een deur in de zij of achterwand worden geplaatst, het is allemaal mogelijk. Natuurlijk kun je ook kiezen voor:

 • Wanden met glas
 • Rhombus profielen in diverse varianten
 • Zwarte wanden

Waarom kiezen voor tuinhoutspecialist A3Martens?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw houten overkapping in Oud Gastel

T. 0165 301 719
E. info@tuinhoutspecialist.nl

gratis catalogus kapschuren
Winkelwagen
Scroll naar boven