Showmodel uitverkoop >>

Schutting met betonpalen

Een schutting met betonpalen is een populaire keuze en dat is niet zo vreemd. Deze schuttingen zijn robuust en duurzaam, ze gaan heel lang mee met relatief weinig onderhoud. Bovendien zijn er veel mogelijkheden in schuttingen met betonpalen, zo kun je voor iedere tuinstijl wel een geschikte schutting vinden.

Varianten van de schutting met betonpalen

De schutting met betonpalen is er in vele soorten en varianten. Hieronder hebben we ze verdeelt in de 3 belangrijkste types:

1: Standaard schutting met betonpalen en een enkele betonplaat

Deze schuttingen hebben standaard betonpalen met een gladde betonplaat onder het houten tuinscherm. Deze betonpalen zijn geschikt voor verschillende hoogtes van schuttingen. Bijvoorbeeld voor een schutting in je achtertuin van 200cm hoog en in de voortuin van 110cm hoog. Meer over de standaard schutting met betonpalen?

standaard schutting geimpr.grenen met antraciet beton
voortuin laag geïmpregneerd grenen met antraciet beton

2: Luxe schutting met betonpalen en motief betonplaten

Luxe schutting met betonpalen: dit zijn betonpalen welke geschikt zijn om een dubbele motief betonplaat onder het tuinscherm te monteren. Deze motiefplaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Het tuinscherm boven de motiefplaten is dan lager als het standaard systeem. De totale hoogte van de schutting is altijd 200cm. Meer lezen over de luxe schutting met betonpalen?

RCW schutting met motief platen antraciet
Douglas schutting met rotsmotief platen hoek

3: Schutting met sleuf-betonpalen

Deze schutting met betonpalen is een schutting waarbij een volledige sponning in de palen zit, van onder tot boven, ook wel sleufpaal genaamd. Deze sleuf-palen kun je opvullen met betonnen platen, ook motiefplaten. Of je kunt deze opvullen met 1 betonnen plaat en verder met houten profielplanken. Deze profielplanken zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zodat je weer een schutting kunt maken voor iedere tuinstijl. De sleufpalen zijn verkrijgbaar in verschillende lengte maten voor verschillende hoogtes van de schutting. Meer lezen over de schutting met sleuf-betonpalen?

sleufpalen met rabat
sleufpalen wit beton met rabat

Meer over de standaard schutting met betonpalen

De mogelijkheden per schutting-variant verschillen hier en daar. Maar de “standaard” variant kent heel veel verschillende mogelijkheden. Een standaard hout-beton schutting kun je bijvoorbeeld plaatsen als je hoogte verschil hebt in je tuin doordat er langere palen beschikbaar zijn waar een dubbele gladde betonplaat onder het tuinscherm kan. Hierdoor kun je het hoogte verschil met bijvoorbeeld je buren opvangen. Ook zijn er kortere betonpalen verkrijgbaar waar je een lagere schutting mee kunt maken. Hieronder vertellen wij hier meer over.

Waarom kiezen voor een standaard schutting met betonpalen

Er zijn verschillen voordelen voor een schutting met betonpalen, hieronder benoemen we er een aantal:

 • Een schutting met betonpalen heeft een lange levensduur
 • Op de lange termijn is een schutting met betonpalen goedkoper 
 • Door de betonpalen en betonplaten is er geen vervorming en blijft de schutting beter recht staan.
 • Er zijn verschillende houtsoorten voor de tuinschermen te krijgen
 • Je kunt kiezen uit een aantal kleuren beton: Wit, antraciet of gecoat antraciet.
schutting met witte betonpalen half ronde kop

Schutting met wit/grijze betonpalen en platen

douglas schutting met antraciet ronde kop beton

Schutting met antraciete betonpalen en platen

schutting met betonpalen antraciet gecoat

Schutting met betonpalen en platen antraciet gecoat

Het samenstellen van de schutting met betonpalen

Je kunt de schutting met betonpalen natuurlijk volledig zelf online samenstellen. Maar we kunnen ons voorstellen dat dit best lastig is. Zeker omdat er vaak ook een poort in de schutting geplaatst moet worden en er soms ook een hoogteverschil of passtuk nodig is. Hierbij kunnen we natuurlijk helpen, geheel kosteloos, kun je bij ons een offerte aanvragen of kunnen wij informeren over de mogelijkheden.

Voor een offerte aanvraag voor de schutting hebben wij een speciaal offerteformulier voor schuttingen.
Daarnaast kun je binnen onze openingstijden ook de showtuin bezoeken om de verschillen te bekijken en je te laten adviseren.

Wat heb je nodig voor een schutting met betonpalen?

Een complete schutting met betonpalen bestaat uit een aantal losse onderdelen

Betonpalen voor de schutting

Betonpalen voor de schutting zijn er in verschillende lengte maten. Ze zijn er voor een schutting van 200cm hoog maar ook voor schuttingen van 110cm hoog, welke je bijvoorbeeld vaak in de voortuin terug kunt vinden. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende kleuren voor de betonpalen: wit, antraciet of antraciet gecoat. Ook zijn er betonpalen met een half ronde kop of een pyramide kop. Al onze betonpalen zijn aan 4 zijden glad en hebben mooie, afgeschuinde hoeken. Hierdoor krijgen ze een luxe uitstraling en zijn ze niet scherp.

Houten schermen voor de schutting

Houten tuinschermen zijn er in heel veel uitvoeringen en houtsoorten. Alle schermen zijn geschikt om tussen de betonpalen te monteren om zo een schutting als tuinafscheiding te maken. Het aantal planken op een tuinscherm bepaald de mate van privacy. Wil je veel privacy en geen doorkijk, dan moet je kiezen voor veel planken op een tuinscherm of een tuinscherm kiezen wat volledig dicht is. Als je een meer open tuinscherm wilt kun je met 19 planken al uit de voeten. De lengte van je betonpalen bepaald de hoogte van het tuinscherm. Tussen de standaard betonpalen van 280cm lang past een tuinscherm van 180cm hoog, bij een betonpaal van 180cm lang past een tuinscherm van 90cm hoog. Zo is er voor iedere lengte standaard betonpaal een passend tuinscherm te krijgen.

Verschillende houtsoorten

Tuinschermen zijn er in vele houtsoorten. Veel gekozen houtsoorten voor een tuinscherm zijn: geímpregneerd grenen, douglas, red class wood en hardhout. Ieder houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Laat je door ons adviseren, we hebben alle kennis in huis om je van goed advies te voorzien.

Keuze uit diverse vormen

Het meest gebruikte tuinscherm is met een rechte bovenkant, maar je kunt ook kiezen voor een tuinscherm met een toog aan de bovenkant. Of zelfs met een trellis erin om meer doorkijk te krijgen. Tuinschermen zijn er in verschillende hoogte’s, zoals 90cm, 130cm, 150cm, of 180cm. Allemaal bedoeld om de perfecte schutting in je tuin te krijgen

De verschillen voor de aantal planken op een tuinscherm

Het aantal planken op een tuinscherm bepaalt hoeveel doorkijk er is. Hoe meer planken hoe minder doorkijk.

 • 19 planks tuinscherm: hier kun je nog doorheen kijken.
  Dit tuinscherm heeft 17 verticale planken met 2 horizontale tussenliggers.
 • 21 planks tuinscherm: je kunt hierbij nog enigszins door de planken gluren.
  Deze tuinschermen bestaan uit 19 verticale planken met 2 horizontale tussenliggers.
 • 23 planks tuinscherm: hier kun je niet meer doorheen kijken.
  Deze schermen hebben 21 verticale planken met 2 horizontale tussenliggers.

Natuurlijke materialen combineren met betonpalen

Betonpalen kun je uiteraard ook combineren met zogenaamde draadschermen. Dit zijn gaasmatten omlijst met een houten kader. Je kunt hier bijvoorbeeld hereda tegen laten groeien om een mooie natuurlijk afscheiding te maken. Wissel bijvoorbeeld de tuinschermen af met een draadscherm. Draadschermen zijn er in verschillende afmetingen en houtsoorten. Je krijgt dan een mooie afwisselende schutting die in elke tuin past.

RCW draadscherm met wit beton

Schutting van tuinschermen tussen lange witte betonpalen en dubbele platen afgewisseld met draadschermen. Alles in de houtsoort Red class Wood

schutting wit beton en grenen scherm met draadschermen

Schutting van tuinschermen tussen wit beton met witte platen afgewisseld met draadschermen. Alles in de houtsoort geïmpregneerd grenen

Een poort voor de schutting met betonpalen

Voor een schutting met betonpalen zijn er ook bijpassende poorten te krijgen, zodat het hout van je schutting past bij het hout van je poort. Onze poorten hebben een stalen frame waardoor ze zeer maatvast zijn en niet scheef gaan hangen. Poorten kunnen tussen de betonpalen in gemonteerd worden of aan de muur van je woning of berging. Poorten zijn verkrijgbaar in verschillende breedte maten.Van 90cm breed tot wel 150cm breed. Uiteraard met alle benodigde onderdelen zoals hang- en sluitwerk en het kozijn erom heen.

Welke poort moet ik kiezen voor deze schutting?

Poorten zijn er in verschillende houtsoorten en breedte maten. Kies voor dezelfde houtsoort als de rest van je schutting om een mooi geheel te krijgen. Een poort van 100cm breed is een prima poort om doorheen te lopen met boodschappentassen ofzo. Wil je er met een scooter of ander groter materiaal doorheen kunnen, kies dan voor een iets bredere poort. Als je de ruimte hebt natuurlijk. Een poort kan ook tussen 2 muren in gemonteerd worden, elke poort is op maat te maken. Je kunt er zelfs een dubbele poort van maken, zodat je auto of caravan ook veilig geparkeerd kan worden.

Hoe monteer je een poort?

Een poort met stalen frame kun je eigenlijk overal monteren. Hij kan tussen betonnen palen in gemonteerd worden of aan een muur. Alle poorten met stalen frame worden voorzien van een houten kozijn erom heen. Dit kozijn wordt bevestigd aan de betonnen palen of op de muur. Aan de stalen frame’s zitten ogen gelast en door middel van plaatduimen wordt de poort opgehangen aan het kozijn. Verder kun je natuurlijk in elke poort een cilinderslot monteren waardoor je tuin goed afgesloten wordt. Natuurlijk kunnen wij alle benodigde onderdelen aanbieden, vrijwel alles is op voorraad, zodat je meteen aan de slag kunt. 

Wil je de poort liever laten monteren? Dat is zeker mogelijk, informeer voor de mogelijkheden.

Voorbeelden van poorten

Hieronder een aantal voorbeelden van de mogelijkheden voor het plaatsen van een poort

poort met stalen frame tussen betonpalen

Poort met stalen frame tussen twee betonpalen geplaatst.

poort met stalen frame aan muur

Poort met stalen frame aan de muur gemonteerd

poort met stalen frame in een hoek

Poort met stalen frame in een hoek gemonteerd

poort met stalen frame dubbel

Dubbele poort met stalen frame

Kun je een schutting met betonpalen zelf plaatsen?

Je kan ervoor kiezen om een schutting met betonpalen zelf te plaatsen, maar het is wel een zwaar en nauwkeurig werk. De betonpalen zijn behoorlijk zwaar en ze moeten nauwkeurig geplaatst worden om een mooie schutting te kunnen plaatsen. Je wilt immers dat de schutting met betonpalen waterpas en recht staat. 

Waar moet je rekening mee houden?

Hieronder enkele tips om door te nemen voordat je begint met plaatsen van een schutting met betonpalen:

 • De buren: Ga je de schutting op de erfgrens plaatsen, overleg dan eerst met je buren
 • Vergunningen: Soms heb je een vergunning nodig, vraag dit voor de zekerheid na bij je gemeente
 • De basis / ondergrond: Zorg voor een ondergrond die waterpas is, als je tuin afloopt of je hebt hoogteverschil met je buren, moet je op een andere manier plaatsen
 • Duurzaamheid: Gebruik RVS bevestigingsmateriaal en schroeven om roest te voorkomen
 • Het weerbericht: Je kunt het best beginnen op een droge dag zonder al teveel wind. 

Wat heb ik nodig om deze schutting zelf te plaatsen?

Wanneer je een schutting met betonpalen zelf gaat plaatsen heb je het volgende nodig:

 • Tuinschermen en eventueel afdeklatten voor je tuinschermen
 • Betonpalen en betonplaten
 • Schroeven en beslag
 • Grondboor
 • Waterpas
 • Touw
 • Hamer
 • Eventueel snelbeton om je palen extra te verankeren
 • Boormachine
 • Zaag om eventueel een passtuk op maat te kunnen zagen

Heb je beton nodig om de paal vast te zetten?

Je hoeft niet perse beton bij de betonpalen te doen. Een betonpaal wordt ongeveer 80cm diep in de grond geplaatst. Wil je deze extra verankeren kun je extra snelbeton erbij doen. Dit zorgt ervoor dat de schutting bij storm minder snel scheef zal waaien. Wil je echter ooit een keer de schutting veranderen zul je wel meer beton uit de grond moeten verwijderen omdat er extra snelbeton bij gedaan is. Dit betekend dus behoorlijk wat extra werk.

Waar moet ik op letten als ik zelf een schutting met betonpalen ga plaatsen?

Een goede voorbereiding is het halve werk!  We raden je echt aan het plaatsen van de schutting goed voor te bereiden, anders kun je halverwege het plaatsen in de problemen komen en zou het risico bestaan dat je alles opnieuw moet doen.

 • Een van de belangrijkste dingen is het inmeten van de schutting zodat je niet teveel of juist te weinig materialen koopt.
 • Verder is het bepalen van de hoogte heel belangrijk.
  Als je betonpalen te diep in de grond zet verdwijnen de betonplaten ook in de grond. Als je betonpalen niet diep genoeg zet krijg je een opening onder de betonplaat. 

Kunnen jullie de schutting voor mij plaatsen?

Absoluut! Schutting plaatsen is onze dagelijkse bezigheid. Wij hebben een heleboel ervaring in het plaatsen van schuttingen met betonpalen, zodat wij in iedere situatie de juiste schutting kunnen plaatsen. 

Wat zijn de kosten voor het laten plaatsen van een schutting met betonpalen?

Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard is het aantal strekkende meters het eerste uitgangspunt. Verder is het type schutting ook van belang voor de kosten. Schuttingen met een dubbele betonplaat onder het scherm zijn duurder om te plaatsen van een schutting met een enkele betonplaat. Vraag naar de kosten voor het plaatsen van uw schutting. Je krijgt altijd vrijblijvend en kosteloos een offerte van ons.

Wat heb je nodig om vrijblijvend te berekenen wat de schutting + plaatsing kost?

Wat willen we graag weten om een offerte voor je te kunnen maken? Vul ons offerte formulier zo volledig mogelijk in en je krijgt deze vrijblijvend en kosteloos op de mail.

Voorbeelden van schuttingen met betonpalen

Hieronder slechts een aantal voorbeelden van een schutting met betonpalen. Er is heel veel mogelijk en we kunnen helaas niet alle mogelijkheden hier laten zien, maar je krijgt wel een idee van alle mogelijkheden. Wil je een combinatie van materialen op de foto’s?  Neem dan contact met ons op en wij helpen je uiteraard verder!

Winkelwagen
Scroll naar boven