Schutting kiezen

Hoe kies je een schutting?

Hoe kies je een nieuwe schutting? Er zijn ontelbare mogelijkheden in schuttingdelen. In verschillende houtsoorten en kleuren. Wilt u totale pivacy of is een beetje doorkijk niet erg? Wilt u groen verwerken in uw schutting om een landelijke uitstraling te creëren? Bij A3 Martens bent u aan het goede adres voor een nieuwe schutting. We hebben een uitgebreid assortiment tuinschermen in alle maten en soorten. Kom eens langs of neem contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek waarin we alle voor- en nadelen kunnen bespreken.

Kiezen van een tuinscherm voor uw nieuwe schutting

Het is belangrijk vooraf te bedenken wat u voor tuinscherm wilt. Als u weinig tot geen inkijk wilt hebben moet u kiezen voor een dicht schuttingdeel met minimaal 21 planken. Dit betekend 19 verticale planken met 2 horizontale tussenliggers. Verder moet u bedenken welke houtsoort u kiest. Gaat u voor een voordeliger tuinscherm kiest u voor het geïmpregneerde schuttingdeel. Wilt u een duurzamer scherm dan kunt u kiezen voor een douglas of hardhouten tuinscherm. Verder heeft u nog de keuze uit een schutting met horizontale planken of verticale planken. Of u kiest voor het moderne Rhombus profiel om een moderne strakke tuinafscheiding te creëren.

Schutting met groene elementen

Wilt u meer een landelijke uitstraling kies dan voor groene elementen in uw tuin door middel van het toevoegen van draadschermen. Deze gaasmatten hebben een houten omlijsting en zijn heel mooi te combineren met de andere tuinschermen in uw erfafscheiding. Verkrijgbaar in verschillende houtsoorten.

8x12918Beton antraciet15x3180 S01
wit ronde kop met gaastrelly smal
15x3180 S01

Hoogteverschil in je tuin

Heb je hoogteverschil in je tuin? Loopt je tuin af naar beneden of ligt jou tuin hoger of lager dan de tuin van je buren? We hebben speciale betonpalen hiervoor in ons assortiment. Deze betonpalen zijn extra lang, hier kunnen 2 betonplaten in geschoven worden, zodat de grond in jou tuin blijft en er geen open gat onder je tuinscherm zit. Met dit betonsysteem kun je tot ongeveer 45 cm hoogteverschil opvangen. Het tuinscherm wat ertussen gemonteerd moet worden heeft de standaard afmeting van 180x180cm en is verkrijgbaar in vele soorten.  

Afbouwscherm: Tuinscherm van hoog naar laag

Heb je een tussenwoning en wil je niet gelijk bij de buren in huis vallen als de voordeur opengaat, is een afbouwscherm een mooie oplossing. Deze afbouwschermen hebben een hoogte van 180cm die na 90cm schuin afloopt tot 90cm hoog. Hieraan kun je verder met tuinschermen van 90cm hoog. Dit systeem wordt ook veel toegepast bij een hoekhuis, waar je vaak niet hoger van 1.10mtr schutting weg mag zetten zodat het zicht op de weg goed blijft.

afbouw
afbouw1
afbouw2

Schutting delen met je buren

Een schutting als erfafscheiding tussen jou en  je buren kan financieel voordelig zijn. Je plaatst n.l. de schutting tussen 2 tuinen en kunnen de kosten door 2 buren gedeeld worden. Je nieuwe erfafscheiding is direct de helft goedkoper. Bespreek daarom met je buren als je aan een nieuwe schutting denkt. Kijk of je samen een schutting kunt kiezen die je allebei mooi vind.  Wellicht vinden je buren dit een prima idee en willen ze ook een nieuwe erfafscheiding kiezen.

Schutting laten plaatsen

Als je een nieuwe schutting hebt gekozen maar je wilt of kunt deze zelf niet plaatsen, geen probleem!  Wij kunnen dit toch zware werk voor u uit handen nemen. Neem even contact met ons op of kom langs in onze winkel en u krijgt alle informatie die u nodig heeft voor het plaatsen  van uw schutting.

Nog meer informatie

Wil u meer informatie over schuttingdelen of andere materialen om een nieuwe erfafscheiding te plaatsen, kom dan langs in onze winkel of neem contact met ons op. Wij zitten altijd voor u klaar om u van alle informatie te voorzien. 

Winkelwagen
Scroll naar boven