Showmodel uitverkoop >>

Kastanje hekwerk

Wat is kastanje hekwerk?

Wat is kastanje hekwerk? Het kastanje houten hekwerk bestaat uit kastanje latten die gekloofd zijn en door middel van ijzerdraad met elkaar verbonden worden.Kastanje hekwerken zijn van nature zeer duurzaam en sterk. Kastanje hout kan langduring onbehandeld buiten gebruikt worden. Kastanje hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en hoogtes. Met verschillende latafstanden enhoeveelheid ijzerdraad waarmee het hekwerk verbonden wordt.

Waar kun je kastanje hekwerk voor gebruiken?

De toepassingen voor kastanje hekwerk zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan een lage afscheiding in je voortuin met een mooie poort van kastanjehout erin verwerkt. Ook wordt kanstanje hekwerk heel veel gebruikt om een weide of deel van je tuin af te zetten voor dieren, zoals schapen of kippen. Al met al zijn de toepassingen eindeloos mede doordat er verschillende hoogtes te krijgen zijn. 

kastanje hekwerk sfeer3

Kastanje hekwerk voor een dierenweide

kastanje hekwerk sfeer 5

Kastanje hekwerk langs een tuinpad

kastanje hekwerk sfeer4

Kastanje hekwerk in de voortuin

Soorten kastanje hekwerk

Er zijn verschillende afmetingen in kastanje hekwerk. Allemaal worden ze geleverd op een rol van 460cm lang. We hebben kastanje hekwerk rollen met verschillende latafstanden, de afstand tussen de latjes kan 5 cm zijn of 7,5 cm. Verder zijn er rollen met 2 of 3 horizontale ijzerdraden waar de latjes met elkaar verbonden worden.

  • Latafstand 7.5cm met 2 ijzerdraden is verkrijgbaar in de hoogtes: 90cm, 100cm en 120cm
  • Latafstand 7.5cm met 3 ijzerdraden is verkrijgbaar in de hoogtes: 100cm en 120cm
  • Latafstand 5cm met 3 ijzerdraden is verkrijgbaar in de hoogtes: 100cm, 120cm en 180cm
kastanje hekwerk sfeer2

Palen voor kastanje hekwerk

Uiteraard zijn er bijpassende kastanje houten palen verkrijgbaar, deze palen zijn van onbehandeld geschild kastanjehout en dun gepunt.

Dit maakt het makkelijk om ze in de grond te plaatsen.
De palen zijn er verschillende diameters en lengtes:

  • Diameter 7cm zijn er in de lengtes: 150cm, 175cm en 250cm
  • Diameter 8cm is er in de lengte 175cm
  • Diameter 10cm is er in de lenge 300cm

Poorten voor kastanje hekwerk

 

Vanzelfsprekend zijn er ook kastanje poorten, welke mooi passen bij het kastanje hekwerk en kastanje palen. Deze kastanje poorten kun je gebruiken als toegang naar je dierenweide of als poortje in je voortuin.

Deze kastanje poorten worden inclusief 2 kastanjepalen en bevestigingsmateriaal geleverd.

Kastanje poorten zijn er in 2 uitvoeringen:
H120xB100cm en H120xB20cm

kastanje poort1

Monteren van kastanje hekwerk

Een kastanje hekwerk heeft geen voor- of achterkant, maar wel een onder- en bovenkant. De puntjes van de latjes horen aan de bovenkant. Rol het hekwerk eerst gedeeltelijk uit. Monteer dan de eertse lat op de eerste paal. U doet dit door onder elke ijzerdraad een schroef te plaatsen. Bij elke volgende paal moet u het hekwerk eerst goed uittrekken en daarna opspannen met bijvoorbeeld een schep. Als het hekwerk mooi is opgespannen kunt u het met schroeven op de palen bevestigen. Of je kunt krammen ook gebruiken, maar wij adviseren RVS schroeven. U hoeft niet voor te boren en het verwijderen gaat ook makkelijker als je schroeven gebruikt.

Heb je meer vragen over kastanje hekwerk?

Als je nog meer wilt weten over ons kastanje hekwerk of kastanje poorten en palen, neem dan even contact met ons op via de telefoon, email of onderstaande knop.

Winkelwagen
Scroll naar boven