Showmodel uitverkoop >>

Kapschuren als overkapping

Ontdek de veelzijdigheid van een kapschuur van hout

Een kapschuur: waar denk je dan aan? Een kapschuur is niet alleen maar een grote hoge schuur die gebruikt wordt voor opslag. Een kapschuur is zoveel meer dan dat. Het is een fantastische overkapping met een apart model dak. Dit dak is aan de achterzijde heel laag en aan de voorzijde heel hoog. Hierdoor krijg je een enorm ruimtelijk gevoel als je onder een kapschuur zit. Het hoge dak heeft nog meer voordelen: je kunt in de hoge ruimte mooie lampen hangen om in de avonduren je overkapping te verlichten. Creëer je eigen persoonlijke buitenverblijf met onze mogelijkheden in kapschuren.

Ontdek de mogelijkheden in kapschuren van hout

We kunnen kapschuren onderverdelen in twee soorten bouwpakketten

  • DHZ Kapschuren: deze modellen worden als compleet bouwpakket geleverd, maar geven iets meer werk doordat je het hout zelf op maat moet zagen
  • Modulaire kapschuren: Het woord zegt het al: deze kun je helemaal zelf samenstellen. het hout van deze luxe kapschuren is volledig voorbewerkt

Dakbedekking voor een kapschuur: waar kun je uit kiezen?

Er zijn meerdere opties mogelijk voor dakbedekking op een kapschuur, zoals dakshingels, aquapanplaten of easypanplaten. Je kunt ook kiezen voor de luxe dakpanplaten met een echt dakpanprofiel. We zullen de voor- en nadelen toelichten.

Dakshingels

Dakshingels zijn lichte, bitumineuze dakleien.  Ze zijn erg geschikt voor het waterdicht afwerken van hellende daken zoals een zadeldak van een overkapping of een kapschuur.  Dakshingles zijn erg populair onder doe-het-zelvers, omdat ze goedkoop zijn en makkelijk hanteerbaar.  Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, rood en groen.

Aquapan- en Easypanplaten

Aquapan en easypanplaten zijn metaalplaten bewerkt met een aluminium-zink coating. Deze dakplaten zijn ideaal om op een kapschuur te monteren. Ze hebben las groot voordeel dat ze zeer licht in gewicht zijn en dus makkelijk hanteerbaar. Aquapanplaten hebben nog een pluspunt: deze platen hebben een leislag granulaatlaag waardoor ze ook geluidsdempend werken. Beide mogelijkheden kunnen zonder zagen of knippen overelkaar heen gemonteerd worden op je dak. Aquapanplaten hebben een mooie matte uitstraling, terwijl de easypan juist een stoere metaallook hebben. Beide platen zijn verkrijgbaar in antraciet en rood.

Dakpanprofielplaten

De naam zegt het al, dakpanplaten hebben het profiel van een dakpan. Hierdoor lijkt het alsof er een dak met dakpannen op je kapschuur ligt. Je hebt de keuze uit terracotta, zwart of mat zwart. Bijpassende onderlen zijn uiteraard ook verkrijgbaar. Tevens wordt er een damp doorlatende folie meegeleverd om condensvorming tegen te gaan. Kortom: een luxe dakbedekking voor je kapschuur. 

dakshingels voorbeelden
aquapan en easypan
dakpanprofiel voorbeelden

Alles over een DHZ Kapschuur van hout

Je wilt een kapschuur van hout aanschaffen en je bent een handige Doe-het-Zelver? Dan is een DHZ kapschuur een utstekende keuze. Er zijn een aantal pluspunten met de aanschaf van deze kapschuur.

kapschuur tongeren zwart
kapschuur tongeren geimpr.
kapschuur goor zwart

Wil je nog meer weten over een DHZ kapschuur?

Lijkt een DHZ kapschuur een goede keuze voor jouw? Ben jij die handige Doe-het-Zelver die geen probleem heeft met wat extra werk? Wil je weten wat de mogelijkheden allemaal zijn voor een houten DHZ kapschuur? Klik dan op ondestaande link en ontdek de mogelijkheden.

Houten kapschuur modulair

Ben je op zoek naar een luxe overkapping van A-kwaliteit geschaafd douglas hout? Prachtige kapschuren met staanders van 14.5×14.5cm compleet geleverd als bouwpakket waarbij al het hout is voorbewerkt.  Door de meegeleverde montagehandleiding is het monteren van deze mooie overkappingen een fluitje van een cent.

Onze modulaire kapschuren worden zonder dakbedekking geleverd, kijk hier welke mogelijkheden je hebt.

Deze fantastisch mooie kapschuren kun je volledig zelf samenstellen. Op onze website staan slechts voorbeelden vermeld. Je kunt alles zelf bepalen, zoals de wanden, ramen en deuren, kleur van de wanden en de afmeting uiteraard ook. Doordat deze kapschuren als modules besteld kunnen worden, kun je de breedte volledig zelf bepalen. Tevens zijn deze houten kapschuren in twee diepte maten verkrijgbaar.

Kapschuur bergen L type 1
kapschuur bergen type 8 zwart
kapschuur bergen type 6 blank

Wat zijn de pluspunten van deze modulaire kapschuren?

Stel je voor: een buitenruimte die perfect aansluit bij jouw levensstijl. Ontdek de voordelen van een modulaire kapschuur die je volledig kunt aanpassen aan jouw behoeften. Je kunt de modules eenvoudig toevoegen, verwijderen of verplaatsen om de ruimte aan te passen aan verschillende doeleinden of seizoenen.

Ben jij geïnteresseerd in onze modulaire kapschuren?

Ben je geïnteresseerd in onze modulaire kapschuren? Klik dan op onderstaand link om alle mogelijkheden te ontdekken. Heb je nog vragen of wil je advies? Je kunt altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze showroom / showtuin.

Wil je meer informatie?

Je kunt altijd telefonisch of per email contact opnemen met ons

0165 – 301 719

info@tuinhoutspecialist.nl

Natuurlijk kun je ons ook bezoeken, wij zitten in Heerle. Een klein dorp in Noord  Brabant., tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

Winkelwagen
Scroll naar boven