Showmodel uitverkoop >>

Hoe maak ik een kantoor van mijn tuinhuis?

Wanneer je veel thuis werkt is het verstandig om goed na te denken over een fijne werkplek. Het is vooral heel erg handig om een goed kantoor te hebben. Wanneer je in huis niet genoeg ruimte hebt om een kantoor te maken, is een kantoor in je tuin misschien een goede optie. Als je tuin groot genoeg is, is het mogelijk om een tuinkantoor te maken. Een tuinkantoor is een blokhut of tuinhuis wat geschikt kan worden gemaakt om er in te werken. Het is een perfecte manier om prive en werk van elkaar te kunnen scheiden. Het is vooral in de zomermaanden heerlijk om in te werken. Een eigen terras voor je kantoor. Wie heeft dat? Maar waar moet je op letten? WIj geven je een aantal tips.

De wanddikte van de blokhut

Het is belangrijk om een fijne werkplek te hebben. In de wintermaanden moet het aangenaam warm zijn en in de zomer niet te heet om in te werken. De wanddikte van de tuinkantoor is dan erg belangrijk. Een dikkere wand zorgt voor een betere isolatie. Ook zal het tuinkantoor een stuk steviger worden met een dikke wand. Er zijn verschillende mogelijkheden hierin, van 28mm tot wel 70mm dik.

De isolatie van het tuinkantoor

Een tuinkantoor in eigenlijk gewoon een blokhut of tuinhuis. Het is daarom belangrijk om een goede isolatie aan te brengen. Dikke wanden zijn een begin. Maar als de wanden dunner zijn kun je meer isolatie aanbrengen om het toch in de winter lekker warm te hebben en in de zomer koel. Om het nog makkelijker te maken om je tuinkantoor te isoleren, zijn er complete isolatiepakketten verkrijgbaar.  Alles wat je nodig hebt om een goede isolatie in je blokhut aan te brengen, volledig afgewerkt. 

Ventilatie van je tuinkantoor

Zorg altijd voor een goede ventilatie in je tuinkantoor. Het is belangrijk voor de levensduur van het hout. Er zijn speciale ventilatieroosters verkrijgbaar die de onderop in de wanden en bovenin de wanden kunt monteren voor een goede ventilatie.

Wat kost een tuinkantoor?

Natuurlijk is het belangrijk om over je budget na te denken. Met alleen de aanschaf van een blokhut ben je er nog niet. Je wilt je tuinkantoor ook netjes en functioneel ingericht hebben. Een kantoor in je tuin kost al snel tussen de € 2.000,- en € 10.000,-. De wanddikte, grootte, aantal ramen en deuren en de afwerking hebben allemaal een grote invloed op de totale kosten van je kantoor in de tuin. Het is goed om een totaal budget op te stellen zodat je goed kunt inschatten waar je eventueel kunt besparen of om zelfs meer opties toe te voegen aan je eigen kantoor in de tuin.

Enkele voorbeelden van een tuinkantoor

Blokhut Mika, een voordelige optie voor een tuinkantoor. Met een houtdikte van 28mm en afmeting 300x300cm genoeg ruimte voor een kantoor aan huis.

Blokhut Fraga heeft een houtdikte van 34mm. De extra bergruimte aan de zijkant van de blokhut is ruimtebesparend in je tuin. Je hebt geen extra opbergruimte nodig.

Blokhut Yorick is met een houtdikte van 44mm en de vele ramen en deuren een luxe optie voor een tuinkantoor. Heerlijk in het zonnetje werken met de deuren open.

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden? Kijk verder op onze website! Of kom langs en we bespreken alle mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven