Showmodel uitverkoop >>

DIY Pergola Hout

Pergola van hout

Maak een pergola van hout met mooie stoere palen. We hebben deze in verschillende houtsoorten in ons assortiment bijvoorbeeld:

  • Douglas geschaafd 11x11cm
  • Douglas ruw 12x12cm
  • Red class Wood 12x12cm
  • Geïmpregneerd grenen 12x12cm
Uiteraard heb je vrije keuze in palen waarmee je deze pergola wilt maken.  Ook alle andere bevestigingsmaterialen welke je nodig hebt om een pergola te maken kunnen we aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan schroeven. 

Pergola van hout maken

Maak zelf een pergola! Kijk waar je een pergola in de tuin kunt plaatsen en ontwerp zelf je eigen pergola van hout. De mogelijkheden zijn oneiding maar we hebben een voorbeeld voor je getekend. We hebben een stappenplan voor je gemaakt, zodat je dit DIY project heel makkelijk zelf kunt uitvoeren. Je mag zelf bepalen van welke houtsoort je deze maakt. 

Stappenplan pergola van hout

Bepaal eerst hoe groot en hoog jouw pergola moet worden. Aan de hand hiervan kun je het materiaal aanschaffen. Als je niet weet wat je nodig hebt kunnen wij dit uiteraard voor je uitrekenen. We maken kosteloos en vrijblijvend een offerte voor je.

De basis van je pergola

 

De basis van je pergola zijn de staanders die stevig in de grond moeten worden geplaatst. 

De lengte van de palen bepaalt de hoogte van je pergols. De palen moeten ongeveer 80cm in de grond worden geplaatst. Je kunt eventueel ook onze paalhouders gebruiken. Deze zijn er in een vlakke uitvoering om op je bestrating vastgezet te worden. of met een punt. Deze kun je in de grond plaatsen zodat de palen niet snel zullen gaan rotten.

Dan monteer je de bovenliggers en tussenliggers , zodat er een mooi geheel wordt gevormd waar je klimplanten tegen kan laten groeien.

schets pergola van hout

Benodigdheden voor je pergola van hout

De benodigdheden zijn helemaal afhankelijk van jouw wensen. De grootte van de pergola bepaalt welke materialen je nodig hebt. Heb je een plan, maar weet je niet hoe je dit allemaal moet uitrekenen? Geen probleem, kom gewoon even langs en wij rekenen kosteloos en vrijblijvend voor je uit wat je allemaal nodig hebt om jouw unieke idee uit te gaan voeren.

Benodigd Materiaal

Benodigde gereedschappen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven