Showmodel uitverkoop >>

DIY Schommel Pergola

Pergola met schommel

Maak een schommel pergola met mooie stoere palen. We hebben deze in verschillende houtsoorten in ons assortiment bijvoorbeeld:

  • Douglas geschaafd 11x11cm
  • Douglas ruw 12x12cm
  • Red class Wood 12x12cm
  • Geïmpregneerd grenen 12x12cm
Uiteraard heb je vrije keuze in palen waarmee je deze schommel pergola wilt maken.  Ook alle andere bevestigingsmaterialen welke je nodig hebt om een schommel pergola te maken kunnen we aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan schroeven. 

Schommel pergola maken

Maak zelf een pergola! Hang er een schommel aan en je maakt je kinderen ook heel blij. We hebben een stappenplan voor je gemaakt, zodat je dit DIY project heel makkelijk zelf kunt uitvoeren. Je mag zelf bepalen van welke houtsoort je deze maakt. 

Stappenplan pergola met een schommel

Bepaal eerst hoe groot en hoog jouw pergola moet worden. Aan de hand hiervan kun je het materiaal aanschaffen. Als je niet weet wat je nodig hebt kunnen wij dit uiteraard voor je uitrekenen. We maken kosteloos en vrijblijvend een offerte voor je.

De basis van je pergola

Maak twee frames met staanders en 2 tussenliggers om in de grond te plaatsen. Je ziet hiernaast een tekening hoe je deze twee frames moet maken.

Graaf daarna de palen ongeveer 80cm in de grond en zet ze vast met snelbeton. Als je er geen schommel aan wilt hangen is het snelbeton niet nodig.  Let erop dat je de juiste afstand tussen deze twee frames aanhoudt. Het frame voor de bovenkant moet er ertussen gemonteerd kunnen worden.

Maak nu het frame voor de bovenkant en monteert dit frame tussen de staanders.

pergola frames schets

En je pergola is klaar!

Je kunt er eventueel een schommel aan hangen door middel van onze schommelhaken. Of hang er een rekstok met ringen aan, deze kun je ook bij ons bestellen. We hebben een ruim assortiment speeltoestel accessoires om je kinderen heel blij te maken.

Of laat mooie klimplanten ertegen groeien en krijg een sfeervolle landelijke houten pergola in je tuin om van te genieten.

DIY Pergola

Benodigdheden voor je pergola met schommel

Als basis gaan we van een schommelpergola uit met de afmeting: H220 x D60 x B200cm, dit zijn de buitenmaten van de pergola, maar uiteraard kun je dit zelf bepalen. Gemaakt van stoere geschaafde douglas palen met een afmeting van 11x11cm. Dit geeft het geheel een mooi stoere uitstraling aan je tuin die jarenlang mee gaat

Benodigd Materiaal

Benodigde gereedschappen

Veel succes met je DIY project en veel speelplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven