Showmodel uitverkoop >>

Een duikelrek maken voor de kinderen

Ben je een beetje handig en heb je nog ruimte over in je tuin? Dan maak je toch een duikelrek voor de kinderen. Hier kunnen ze naar hartelijk aan duikelen, op zijn kop hangen en koprollen maken. Ze zullen zich urenlang kunnen vermaken. We leggen je uit hoe je dit eenvoudig kunt maken

Maak je eigen duikelrek

Wat heb je allemaal nodig om je eigen duikelrek te maken?

  • Twee palen: minimaal met een diameter van 10 centimeter, hoogte is naar eigen wens te bepalen
  • Een duikelstang met schroeven van 80cm breed voor ronde palen, deze wordt geleverd inclusief bevestigingsmateriaal
  • 2 zakken snelbeton

Hoe ga je te werk?

De palen moeten altijd minimaal 50cm ingegraven worden. Doe de zakken snelbeton bij de palen en laat dit goed uitharden. Monteer de duikelstang tussen de palen. Er zijn duikelstangen voor vierkante palen en voor ronde palen.

Waar moet je op letten bij het maken van een duikelrek?

Voor de veiligheid adviseren wij een maximale hoogte van 1 tot 1,5 meter van het duikelrek. De palen moeten altijd minimaal 50cm de grond in. Afhankelijk van de grondsoort moet u er wel voor zorgen dat de palen goed vaststaan in de grond. Verstevig het met extra beton. Zorg ook voor een goede afwerking van de palen, zodat de kinderen zich niet kunnen verwonden aan houtsplinters.
De grond onder het rek moet vlak zijn en een schokdempende werking hebben. Het rek mag dus niet boven asfalt, beton of ander hard oppervlakte geplaatst worden. Leg bijvoorbeeld rubberen tegels onder het speelrek. Controleer altijd even de stevigheid voordat de kinderen er op gaan spelen

Meerdere duikelrekken naast elkaar

Een duikelrek is eenvoudig uit te breiden naar 2 duikelrekken naast elkaar. Plaats een derde paal met een zak snelbeton erbij en monteer de 2e duikelstang. Maak deze 2 duikelstangen op verschillende hoogtes en kinderen zich naar hartenlust uitleven.

Kant en klaar pakket duikelrek

We hebben een kant en klaar pakket met duikelstangen en alle andere benodigdheden in ons assortiment. Speeltoestel Rudolf! Eenvoudig te monteren, alles in 1 pakket. Makkelijk zal het niet worden.

In dit kant en klare pakket is inbegrepen:

  • 3 ronde geimpregneerde palen diam.10cm lengte 300cm
  • 2 ronde verzinkte rekstokken 80cm lang
  • 3 zakken beton
  • Bevestigingsmateriaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven