Showmodel uitverkoop >>

Welke planken gebruik je om zelf een schutting te maken?

Wil je zelf een schutting maken van tuinplanken? Maar je hebt geen idee wat je nodig hebt en welke planken hiervoor geschikt zijn? Lees dan gauw verder. We geven je een aantal tips om zelf een schutting van losse planken te maken.

Welke houtsoorten zijn er om zelf een schutting te maken?

Om zelf een schutting te maken van losse planken kun je kiezen uit een aantal houtsoorten:

  • Geïmpregneerd grenen planken
  • Onbehandeld geschaafd Douglas
  • Geïmpregneerd geschaafd Red class wood
  • Geschaafde hardhout planken 
  • Zwart gespoten geschaafde planken

Genoeg keuze uit planken voor een schutting. Geïmpregneerd grenen planken zijn het goedkoopst. De hardhouten planken zijn het duurst. Voor ieder budget is er een tuinplank om een schutting zelf te kunnen maken. Denk ook aan de verschillende afmetingen. De meest gebruikte plank heeft een afmeting van 16x140mm, maar er zijn ook mooie bredere planken die geschikt zijn om een schutting te maken. Bijvoorbeeld 18x195mm

Hoe monteer je de planken?

Bepaal vervolgens of je de planken horizontaal wilt monteren of verticaal. Bij het horizontaal monteren van de planken zal je tuin dieper en langer lijken. Ook is het dan heel eenvoudig om bijvoorbeeld bloembakken op te hangen met bloembakhaken. Een nadeel van horizontale planken is dat kinderen er gemakkelijk op klimmen en inbrekers ook. Kies je voor verticale planken dan geeft dit een strakke moderne uitstraling.

Welke lengte planken heb ik nodig?

Als je een horizontale schutting met losse planken wilt maken kun je lengtes van bijvoorbeeld 4 mtr kiezen. Je hebt dan weinig naden tussen de planken. Dit geeft een rustiger geheel. Als je kiest voor verticale planken kun je planken kiezen van 180cm of 195cm lang. Je hebt dan meteen de juiste hoogte voor je schutting zodat je niet hoeft te zagen en geen afval over houdt.

Wil je meer informatie over planken voor je schutting?

Wil je meer informatie of advies over planken om zelf een schutting te maken? Kom langs in onze showtuin en je kunt alle planken bekijken. De koffie staat al voor je klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven