Welke palen kun je gebruiken voor een overkapping?

De palen die je kiest voor een overkapping zijn afhankelijk van jouw wensen. De palen van je overkapping bepalen voor een groot deel de uitstraling van de overkapping. Wil je een landelijke stijl of juist een hele robuuste overkapping? We geven je een aantal tips om over na te denken voordat je palen gaat uitkiezen:

Welke palen zijn er ?

Je kunt kiezen uit veel verschillende palen. We geven je hieronder een aantal tips waar je over kunt nadenken voordat je palen koopt.

Kies de houtsoort voor de palen van jouw overkapping

Er zijn een aantal mogelijkheden in verschillende houtsoorten:

  • Geschaafde geimpregneerde grenen palen: deze zijn verkrijgbaar in de afmeting 12x12cm of 14x14cm
  • Douglas palen geschaafd: verkrijgbaar in de afmetingen 11x11cm of 14x14cm
  • Douglas palen ruw: verkrijgbaar in de afmetingen 12x12cm, 15x15cm of zelfs 20x20cm
  • Red class Wood palen: deze zijn verkrijgbaar in 12x12cm, 14x14cm en 20x20cm
  • Zwarte palen in ruw douglas: afmeting 15x15cm

Denk na over de stijl van de overkapping.

Iedere houtsoort zijn eigen kleur en dus uitstraling. Geimpregneerd hout heeft een groenige kleur waardoor het goed opgaat met de planten en groen in je tuin. Douglas hout heeft een rozige kleur en steekt dus mooi af tegen het groen in je tuin. De zwarte palen geven een robuuste uitstraling aan je overkapping. De keuze is enorm, voor iedere smaak en stijl is er een paal voor de overkapping te vinden.

Afmeting van de palen

Welke afmeting moet ik kiezen? Heb je een wat kleinere overkapping, tot een breedte van bijvoorbeeld 4 mtr, dan kun je voor een iets kleinere maat paal kiezen. Dan zou de kopmaat van 12x12cm mooi kunnen passen. Wil je een grotere overkapping of robuuste palen kun je voor een grotere maat kiezen. Er zijn palen van 14x14cm tot wel 20x20cm.

Budget voor jouw overkapping

Als laatste maar niet onbelangrijk: wat is jouw budget? Palen van geïmpregneerd grenen zijn goedkoper dan bijvoorbeeld Douglas.

Meer weten over palen voor een overkapping?

Laat ons helpen met het maken van de juiste keuze. Wij kunnen je adviseren welke paal het beste bij jouw overkapping past. Altijd vrijblijvend en kosteloos een offerte. Kom gerust een keertje langs in onze showtuin. De koffie staat klaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven