Showmodel uitverkoop >>

Hoe werkt een harmonicadoek?

Een harmonica schaduwdoek is een schuifdoek dat tussen de palen van een houten frame wordt gemonteerd. Dit harmonicadoek schuift over staaldraden dankzij een katrolsysteem. Dit maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk te wisselen tussen zon en schaduw. Je bedient het met een koord waarmee je de katrol aanstuurt, hierdoor kun je het doek eenvoudig open en dicht schuiven. Open als je lekker in het zonnetje wilt zitten en je schuift het weer dicht als het te warm wordt of als je even geen zon wilt.

Welke soorten harmonicadoek zijn er?

Wij hebben harmonicadoeken in de afmeting 300cm breed en 500cm lang in ons assortiment. Je kunt hiermee een fijne schaduwplek maken. Dee harmonicadoeken zijn verkrijgbaar in drie verschilende kleuren: Ivoor, Zand-beige en Zilvergrijs

Wat heb je nodig om een harmonicadoek op te hangen?

Natuurlijk heb je een pergola nodig waar je een harmonicadoek tussen kunt hangen. Er is een eenvoudig te monteren kant en klaar bouwpakket verkrijgbaar in RCW. Wil je zelf aan de slag? Kijk dan eens bij ons assortiment palen waar de een pergola van kan maken.

Heb je een mooi houten frame staan en een kleur harmonicadoek gekozen? Kies dan gelijk voor de benodigde bevestigingsmaterialen:

Wat te doen met een harmonicadoek in de winter?

In de winter is het verstandig om je harmonicadoek binnen op te slaan. In de winter wordt het harmonicadoek vies en komt er alg aanslag op. Dit wil je natuurlijk liever niet. Het is eenvoudig te verwijderen van je pergola zodat het netjes en droog blijft voor een nieuwe zomer.

pergola schuifzeil onder overkapping
pergola met schuifzeil aan huis
schuifzeil tussen palen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven