Een dierenverblijf voor vlaamse reus konijnen

een dierenverblijf voor de vlaamse reus konijnen
een hok voor de vlaamse reus konijnen met omheining

Een konijnenhok met omheining

Op deze foto’s zie je konijnen/kippenhok lakenvelder welke een fijn formaat heeft, namelijk 163cm lang x 90cm diep x 140cm hoog. Deze biedt de slaapplaats voor 3 vlaamse reuzen, die overdag lekker naar buiten kunnen om te spelen en in het zonnetje te liggen op een mooie dag in de gecreëerde buitenren. In deze buitenren vindt je ook het hok van babe, het varkentje op de foto.

Hoeveel konijnen in het konijnenhok?

Vlaamse reuzen hebben deze naam niet voor niets gekregen, dit zijn behoorlijk grote konijnen waardoor je natuurlijk rekening moet houden met de grootte van het nachthok. Maar kies altijd voor minimaal 2 konijnen, konijnen zijn geen dieren die graag alleen zijn.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een konijnenhok?

Overweeg je zelf ook om konijnen in huis te halen? Lees dan zeker even verder.. Want voordat je dat pluizige vriendje mee naar huis neemt, wil je natuurlijk wel een goed konijnenhok hebben neergezet waarin het blij en gezond kan leven. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een konijnenhok:

  • Beschutting en veiligheid: Een goed konijnenhok biedt voldoende beschutting en een veilige omgeving voor je konijn. Zorg ervoor dat het nachtverblijf van het hok donker en knus is, zodat je konijn zich veilig voelt om te rusten en te slapen.
  • Hygiëne: Een schoon konijnenhok is essentieel voor de gezondheid van je harige vriendje. Kies daarom voor een hok dat gemakkelijk schoon te maken is. Denk hierbij aan een hok met een toegankelijke ingang, zodat je regelmatig kunt schoonmaken zonder gedoe.
  • Duurzaamheid: Konijnen zijn bekend om hun knaaglust, dus zorg ervoor dat het hok stevig genoeg is om hun tanden te weerstaan. Kies voor materialen zoals hout of metaal die bestand zijn tegen knagen en kauwen.
  • Veiligheid van verf: Bij het schilderen van het konijnenhok is het belangrijk om niet-giftige verf te gebruiken. Zo voorkom je dat je konijn per ongeluk giftige stoffen binnenkrijgt tijdens het knabbelen aan het hok.
  • Weersbestendigheid: Als je van plan bent om het konijnenhok buiten te plaatsen, zorg er dan voor dat het hok bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Plaats het hok in de schaduw en vermijd plaatsen waar regen direct in het hok kan komen. Een goed dak dat de regen afvoert, is essentieel om je konijn droog en comfortabel te houden.

Welke omheining is gebruikt voor de konijnenren?

Deze grote konijnen hadden naast een ruim nachthok natuurlijk overdag ook de ruimte nodig om lekker te kunnen bewegen. Konijnen moeten minimaal 3 uur per dag lekker kunnen bewegen volgens de richtlijnen, en hoe vaker hoe beter. Deze ruimte is gemaakt door het plaatsen van een ruime omheining. Deze omheining is gemaakt door het plaatsen van houten palen van 68x68mm met een tussenruimte van 180cm. Onderop zijn rabatdelen van 18mm geschroefd tegen de houten palen om een dichte wand te maken.

Belangrijke tip! Konijnen graven graag holen in de grond, dus leg kippengaas op de bodem van de hele ren en leg daar een laagje grond overheen.

 Aan de randen kun je dit kippengaas vastzetten door middel van krammen aan de houten rabatdelen. Op deze manier kunnen konijnen geen gat graven onder de omheining door.

De omheining maak je verder af door een draadscherm van 180x60cm bovenop de rabatdelen te monteren. Werk de palen nog af met een leuke zinken afdekkap en je konijnenren is klaar. Je maakt hier een sfeervolle omheining mee met een open karakter zodat je de dieren goed kan blijven zien. Kinderen kunnen ook door het gaas van de draadschermen heen de konijnen gemakkelijk een worteltje voeren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven