Showmodel uitverkoop >>

Direct aan de slag: Zelf een tuinpoort met stalen frame maken

Een tuindeur of tuinpoort maken? Dan ben je hier aan het juiste adres voor alle materialen. En lees ook onze handige tips, zodat je direct aan de slag kunt met het zelf maken van een tuinpoort met stalen frame.

Goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Denk vooraf goed na over de afmeting van jouw tuindeur. Daarnaast is het verstandig om – bij het zelf maken van een tuindeur – goed na te denken over de keuze in houtsoort. Kies je bijvoorbeeld voor een tuinpoort maken van geïmpregneerd hout of misschien is hardhout voor jou de beste keuze? Je vind op onze website alle informatie over de verschillende houtsoorten

Je ziet het: er zijn veel keuzes bij een tuinpoort maken. Als je alles goed bekeken hebt en je hebt een keuze gemaakt, lees dan onze tips om zelf een tuinpoort met stalen frame te maken.

Zelf een tuinpoort maken met stalen frame

Wil je zelf een degelijke en solide tuinpoort maken, dan kun je bij ons een los stalen frame voor een tuindeur bestellen. Hiermee kun je een zeer stevige tuinpoort maken, maar deze zal ook zwaar zijn, Daarom heb je ook stevige palen nodig om de tuinpoort aan te hangen. Gebruik bijvoorbeeld onze betonpalen. Deze zijn zeer stevig en duurzaam en dus uitermate geschikt om een tuinpoort aan te hangen. Bovendien is het aan te raden om een kozijn voor een poort met stalen frame te gebruiken. Hier kan de poort eenvoudig aan worden gemonteerd en heb je gelijk een aanslaglat. Deze kozijnen zijn verkrijgbaar in elke houtsoort waar je ook de planken voor je poort voor kiest.

kozijn voor poort met stalen frame geimpregneerd
Geimpregneerd grenen
kozijn voor poort met stalen frame douglas
Douglas
Kozijn voor poort red class wood
Red class Wood
kozijn voor poort zwart
Zwart
Kozijn voor poort hardhout
Hardhout

Wat heb je nodig om zelf een poort met stalen frame te maken?

Om zelf een poort met stalen frame te maken heb je onderstaande materialen en gereedschappen nodig

Stappenplan tuinpoort maken

Bij een tuinpoort maken met stalen frame, kun je planken het beste verticaal monteren, je bent dan minder tijd kwijt aan zaagwerk. Het bevestigen gaat als volgt:

  1. Je gaat eerst een zijde van de tuinpoort maken, leg hiervoor het frame op een vlakke ondergrond
  2. Schroef vervolgens met een boormachine de planken op het frame vast met de zelfborende schroeven
  3. Draai het geheel nu om en maak de planken aan de andere kant van het frame vast.

De tussenruimte tussen de planken kun je zelf bepalen. Wil je liever het ijzeren frame niet of bijna niet meer zien, dan monteer je de planken dicht tegen elkaar aan. Vind je het niet erg om het ijzeren frame te zien dan kun je ongeveer 4 cm tussenruimte aanhouden.

Hang- en sluitwerk op een poort maken

Ben je klaar met zelf de tuinpoort maken, dan kun je het kozijn tussen de palen monteren. Bedenk hierbij eerst naar welke kant de tuinpoort moet draaien. Bij zelf een tuinpoort maken heb je dan alleen nog plaatduimen en schroeven nodig.

  1. Schroef de plaatduimen op de zijkant van het kozijn (45mm) 
  2. Bij het stalen frame zitten standaard hengen, deze stel je op de juiste afstand in met de bouten
  3. Hang de heng op de plaatduim

Naast de materialen voor zelf een tuinpoort maken, kun je ook voor cilindersloten bij ons terecht. Hiermee kun je de tuinpoort voorzien van een degelijk klink met stevig slot in een mooie RVS uitvoering of een zwarte uitvoering

douglas scherm + poort
tuinpoort hardhout
RCW schutting met poort 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven