Overkapping

Een overkapping in je tuin!

Steeds meer mensen kiezen voor een overkapping in de tuin. Een overkapping is de laatste jaren dan ook in populariteit toegenomen in Nederland. Steeds meer mensen willen graag buiten in de tuin verblijven en een bui regen kun je dan niet gebruiken. Een ander voordeel van een overkapping is dat je de  barbecue gewoon kan laten staan evenals je tuinmeubilair. Het staat beschermd tegen de zon en regen onder een overkapping.  Wil je nog meer voordelen weten van een overkapping in je tuin, lees dan gauw verder.

Nog meer voordelen van een overkapping

Schaduw

Een belangrijk voordeel van een overkapping is dat deze je beschermd tegen de zon. Het is heerlijk om lekker koel onder je overkapping in de tuin te zitten met daarbij een koel glas drinken en zo je tuin in te kunnen kijken. Geen last meer van hinderlijke UV stralen.

Een groot deel van het jaar buiten zitten

Je kunt je overkapping uitbreiden door bijvoorbeeld een zijwand dicht te maken, waardoor wind en regen nog minder spel krijgt onder je overkapping. Je kunt op deze manier nog langer plezier hebben van je overkapping. Wind en regen krijgt geen kans meer. Nog een voordeel van een dichte wand is bijvoorbeeld dat je een barbecue kunt plaatsen, deze kun je gewoon buiten laten staan zonder dat hij nat wordt.

Extra bergruimte

Een overkapping heeft als voordeel dat je de tuinkussens en andere tuinaccessoires niet meer naar binnen op zolder hoeft te brengen in de wintermaanden. Deze kunnen namelijk prima overwinteren onder de overkapping. Indien nodig in grote plastic boxen, waar alles mooi droog en schoon blijft. Ook je meubels kunnen gewoon onder de overkapping blijven staan in de wintermaanden. 

Je hebt meestal geen vergunning nodig

In de meeste gevallen hoef je geen vergunning aan te vragen.  Als je niet meer dan dertig vierkante meter aan tuinhuisjes of andere bijgebouwen hebt, mag je meestal vergunningsvrij een overkapping bouwen. Het kan ook zijn dat uw gemeente andere regels heeft. Vraag deze regels dus na bij uw gemeente voordat u een overkapping gaat plaatsen.

Snel en makkelijk te plaatsen

Er zijn tegenwoordig heel veel kant en klare bouwpakketten van een houten overkapping verkrijgbaar. Deze worden geleverd inclusief alle benodigde materialen en bevestigingsmaterialen en een montage handleiding, waardoor u snel en makkelijk zelf een overkapping kunt plaatsen in uw tuin. Heeft u twee linkerhanden of gewoon geen tijd om dit zelf te doen?  Tuinhoutspecialist A3 Martens kan het plaatsen van de overkapping helemaal voor u verzorgen. Neem gewoon even contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. U krijgt geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte van ons.

Soorten Overkappingen

Er zijn verschillende soorten overkappingen. Overkappingen met een plat dak zijn het meest populair. Echter er zijn ook overkappingen met een zadeldak of kapschuren. Overkappingen zijn ook verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en uiteraard in ontelbaar veel afmetingen. Allemaal hebben ze de mogelijkheid om een berging onder de overkapping te creëren. Ook is het mogelijk om helemaal naar eigen wens wanden dicht te maken of een mooi hekwerk te plaatsen voor een landelijke uitstraling. Maatwerk behoort ook tot de mogelijkheden van Tuinhoutspecialist A3 Martens. Vraag naar onze mogelijkheden.

Nog vragen?

Gezien de hoeveelheid mogelijkheden in overkappingen kunnen we ons voorstellen dat u het even niet meer weet! Kom gerust langs in onze winkel en mooie showtuin waar een aantal showmodellen opgesteld staan. Wij kunnen u van alle informatie voorzien en vrijblijvend en kosteloos een offerte voor u maken. A3 Martens is gevestigd in Heerle, slechts een paar minuten van Roosendaal. U bent van harte welkom!

Winkelwagen
Scroll naar boven